Potpisan Ugovor o subvenciji za EU projekt Cyclo-Net vrijedan preko 12 milijuna kuna

U ponedjeljak, 6. studenoga 2017. godine u Križevcima je potpisan Ugovor o subvenciji za provedbu projekta Cyclo-Net, odobrenog za financiranje od strane Europske unije na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. godine. Ispred Grada Križevaca kao glavnog korisnika projekta Ugovor je potpisao gradonačelnik Mario Rajn, a potpisivanju Ugovora nazočio je i gradonačelnik projektnog partnera Grada Zalakarosa Ferenc Novák. Ispred Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska potpisivanju ugovora su prisustvovali voditelj Zajedničkog tajništva Programa dr. Márton Szűcs te programski i komunikacijski menadžer Tvrtko Čelan.

S ukupnom vrijednošću 1.593.127,95 EUR, odnosno nešto više od 12.100.000,00 kuna, Cyclo-Net je do sada najveći projekt odobren Gradu Križevcima iz programa Mađarska-Hrvatska i drugi najveći EU projekt Grada Križevaca uopće (iza projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci). Provedba projekta počela je 01. studenoga 2017. godine i traje 20 mjeseci. Projekt Cyclo-Net je ujedno i jedini odobreni projekt na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u okviru mjera koje financiraju razvoj turističke infrastrukture, kojemu je nositelj s područja Koprivničko-križevačke županije.

Cyclo-Net Križevcima donosi novih 4,35 km međusobno povezanih pješačko-biciklističkih staza kroz 7 dionica (ulica), koje se protežu kroz cijelo šire središte grada i spajaju postojeće biciklističke dionice, kao i izgradnju biciklističkog mosta u Ulici Ivana Gundulića na potoku Vrtlin te nastavak ceste na Ratarni od vidikovca do Potočke ulice. Osim izgradnje biciklističke infrastrukture i pratećih sadržaja projekt obuhvaća ulaganja u promociju cikloturizma i rekreativnog turizma te kvalitetu i raznolikost programa za posjetitelje i građane.

Prilikom potpisivanja Ugovora o subvenciji gradonačelnik Mario Rajn je naglasio važnost ovog projekta kojim će se izgraditi pješačko-biciklističke staze za razvoj Križevaca kao cikloturističke destinacije. Gradonačelnik Grada Zalakarosa Ferenc Novák istaknuo je zadovoljstvo što su Grad Križevci i Grad Zalakaros partneri na ovom projektu koji će zasigurno pridonijeti razvoju biciklističkog turizma dok su voditelj Zajedničkog tajništva Programa dr. Márton Szűcs te programski i komunikacijski menadžer Tvrtko Čelan pohvalili Grad Križevce kao primjer dobre prakse i istaknuli Križevce kao grad koji aktivno koristi sredstva iz prekogranične suradnje za razvoj infrastrukture i turizma.

Vezano

Komentari su zatvoreni.