Prevario starca kod Guščerovca prodavši mu lažni zlatni nakit

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad rumunjskim državljaninom rođenim 1984. godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Sumnja se da je osumnjičenik 5. rujna ove godine oko 18 sati na cesti kod Guščerovca prevario 69 – godišnjaka prodavši mu lažni zlatni nakit. Prethodno je oštećenog zajedno s drugim muškarcem zaustavio na cesti i na njemačkom jeziku zatražio pomoć, navodeći da su ostali bez goriva i da nemaju novaca.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku. Policija i dalje traga za drugim muškarcem. Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke podsjećaju građane na neophodan oprez kad im se obrati nepoznata osoba:

– Provjerite tko je – tražite identifikacijske dokumente i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Ne kupujte predmete ponuđene na prodaju na ulici. Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti već odmah prijavite policiji na broj 192.

Vezano

Komentari su zatvoreni.