Večeras multimedijalno predavanje ‘Usudi se sanjati’ Davora Rostuhara

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio skupiti 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antartici, što je i postigao 1. rujna u Dubrovniku. Ovu jesen nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.

U Križevcima će večeras u 19:30 sati održati predavanje u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. U multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu. Također će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san. Na predavanje donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Ovo multimedijalno predavanje poznatog hrvatskog pustolova i putopisca najbolja je najava za nadolazeći 6. Pinklecfest, koji će se sredinom listopada održati u Križevcima u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. i Planinarskog društva Kalnik Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.