Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Večeras multimedijalno predavanje ‘Usudi se sanjati’ Davora Rostuhara

Što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san? Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je u posljednjih dva mjeseca pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio skupiti 1200 km, istu udaljenost koju će proći na Antartici, što je i postigao 1. rujna u Dubrovniku. Ovu jesen nastavlja turneju po kontinentalnoj Hrvatskoj, ovaj put automobilom.

U Križevcima će večeras u 19:30 sati održati predavanje u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. U multimedijalnom predavanju Davor će predstaviti dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za ovaj najveći putnički i ekspedicijski poduhvat u svom životu. Također će pričati o tome što čovjek sve treba napraviti da ostvari svoj san. Na predavanje donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Ovo multimedijalno predavanje poznatog hrvatskog pustolova i putopisca najbolja je najava za nadolazeći 6. Pinklecfest, koji će se sredinom listopada održati u Križevcima u organizaciji križevačke udruge P.O.I.N.T. i Planinarskog društva Kalnik Križevci.

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

Obavijesti me o
avatar
3000
wpDiscuz