Učenici znalci engleskog jezika iz Zrenjanina gostuju u Križevcima

Jučer je u Gradskoj upravi upriličen prijem za polaznike križevačke Škole za strane jezike NIKA i njihove goste, učenike iz Zrenjanina, koji u Križevcima borave od 21. do 24. rujna u okviru razmjene učenika – natjecatelja HIPPO natjecanja i polaznika programa US High School Diploma. Riječ je o uzvratnom posjetu, obzirom da je prošle godine je troje križevačkih učenika boravilo u Zrenjaninu. Gosti su iskoristili ovaj susret kako bi prezentirali HIPPO natjecanje – jedinstveno međunarodno natjecanje iz engleskog jezika, na kojem od samog početka sudjeluju i učenici Križevaca i to sa zavidnim uspjehom, a u koje je uključeno dvadesetak zemalja iz cijeloga svijeta.

Gradonačelnik Mario Rajn ugostio je učenike Jovana Kalaba, Vericu Kirćanski, Borisa Kočalka i njihovog mentor Borisa Kirćanskog te njihove križevačke domaćine Nevena Jakopčića, Karlu Švec, Filipa Wolf, Ivana Kranjčića uz mentora Zorana Lončarića. Zaželivši im dobrodošlicu u Križevce, gradonačelnik ih je ukratko upoznao sa gradskim znamenitostima, pozvao ih da što više vide, obiđu i dožive za vrijeme koje će tu provesti, no naglasio je kako su ipak najveća vrijednost grada upravo izvrsni mladi ljudi jer oni predstavljaju njegovu budućnost.

Posebna vrijednost za školu NIKA, ali i za cijeli grad, je činjenica da se predstavništvo za Hrvatsku nalazi upravo u Križevcima, rekao je Boris Kirćanski dok je Zoran Lončar detaljnije upoznao gradonačelnika s MIZZOU K12 programom stjecanja akreditirane svjedodžbe američke srednje škole (uz našu hrvatsku) Sveučilišta Missouri, a za koji je Škola NIKA centar za cijelo područje Republike Hrvatske. Boris Kirćanski, predao je gradonačelniku Rajnu diplomu Sveučilišta Missouri kojom ga se proglašava počasnim članom kao zahvalu za pomoć kod provođenja MIZZOU K12 programa i podršku koju Grad daje svojim mladim sugrađanima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.