Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1172

Ekipa koja je ovoga ljeta na višnjanskoj zvjezdarnici u Tičanu otkrila nove asteroide, ispod 'svog' teleskopa (foto: Zvjezdarnica Višnjan)

Na početku emisije slušamo tonsku snimku završetka predavanja Doba evolucijske genomike koje je 1. rujna u križevačkoj knjižnici održala genetičarka dr. sc. Martina Bradić, znanstveni istraživač i gostujući predavač na Sveučilištu u New Yorku.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su knjiga koja se sa sociološkim pristupom bavi izučavanjem slobodnog vremena, putovanja i turizma, te romani Noćna škola Leeja Childa i Vožnja na mjestu Josipa Cvenića.

U Vijestima Krugova govorimo o Danima europske baštine, o najvećem hrvatskom festivalu svjetla koji se peti put održava u Puli, o utrci za najljepše filmske lokacije Europe, o “smanjivanju” Mont Blanca te pozivamo na novu izložbu u Gradskoj knjižnici.

Na današnji datum rođeni su Lajos Kossuth, Emil Zatopek, Josip Pupačić, Al Oerter, Lesley Lawson Twiggy i Scott Falhman, Novi Zeland postao je prva država na svijetu koja je dala pravo glasa svim ženama, Winston Churchill izložio ideju o Sjedinjenim Državama Europe, Scott Falhman prvi predložio upotrebu znakova 🙂 i 🙁 za izražavanje osjećaja u pismenoj komunikaciji i otkriven je Ötzi, a umro je Vlatko Pavletić.

U Svemirskom kutku spominjemo neke događaje s područja astronomije i astronautike na datum emisije, sjećamo se Cassinija, veselimo se novim otkrićima učinjenim s nove višnjanske zvjezdarnice u Tičanu, te pratimo gibanja prirodnih i umjetnih objekata na našem nebu ovih dana.

Ekipa koja je ovoga ljeta na višnjanskoj zvjezdarnici u Tičanu otkrila nove asteroide, ispod ‘svog’ teleskopa (foto: Zvjezdarnica Višnjan)

U Zanimljivostima se opraštamo od nastarije pande na svijetu, a emisija završava izrekom Augustinea Mandina.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Candy Dulfer, Nina Rossa, Petra Iljiča Čajkovskog, Davida Bromberga, Damira Urbana te grupe The Mamas & the Papas.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1172 emitira se u utorak, 19. rujna od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz, a reprizu emisije možemo slušati u subotu, 23. rujna od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.