Radna subota za mlade modelare i robotičare u Križevcima

Tijekom subotnjeg prijepodneva u zgradi Turističkog informativnog centra u Križevcima održavale su se različite edukacijske aktivnosti za djecu i mlade u tehničkim područjima. Inovatorsko društvo Marcel Kiepach je u dvorani TIC-a održalo dvosatnu radionicu programiranja BBC micro:bit računala, na kojoj je desetak polaznika početnika savladalo osnovne naredbe koje su im omogućile ispisivanje poruka pomoću LED dioda, kao i druge primjene te tehnologije koju je razvio BBC s Microsoftom i drugim partnerima kako bi učenike što masovnije privukli na STEM područje. Radionicu je vodio Božidar Čordaš.

Podsjetimo, tijekom velike nacionalne kampanje “STEM revolucija” u sklopu projekta Croatian Makers zagrebačke udruge Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) micro:bit računala su donirana školama, ustanovama i udrugama diljem Hrvatske, pa su tako po 20 pločica dobili OŠ Ljudevita Modeca, OŠ Vladimir Nazor, Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, SŠ Ivan Seljanec, Inovatorsko društvo Marcel Kiepach pri Zajednici tehničke kulture (ZTK) Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković.

Istovremeno su u prostorijama ZTK Križevci mali modelari vrijedno radili na uporabnim tvorevinama koristeći se strojevima, alatima i priborom za obradu šperploče i drugih materijala. Polaznici u radu koriste najsuvremenije strojeve koji imaju certifikat da su sigurni za rad djece. Kroz ovakve kreativne radionice djeci i mladima je pružena mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena uz poticanje procesa novog, inovativnog i kreativnog izražavanja i zadovoljavanja vlastitih sklonosti i razvijanje sposobnosti, pozitivnog stava prema sebi, okolini i radu.

Napomenimo, ZTK Križevci kroz klubove sekcije osposobljava mlade članove, većinom osnovnoškolske dobi, u izvanškolskim tehničkim aktivnostima raznih područja tehničke kulture, kao što su: modelarstvo, kreativno modelarstvo, automatika i robotika, mehatronika, kreativne tehničke radionice i inovatorstvo, multimedija, informatika i programiranje, radio i wireless komunikacije. Članovi se redovito pripremaju i sudjeluju na natjecanjima mladih tehničara, od klupskog preko županijskog do državnog, a sudjeluju i na klupskim natjecanjima Modelarske lige.

Vezano

Komentari su zatvoreni.