Obnova parketa u dvorani ‘Modeca’ i novi instrumenti za ‘Štrigu’ među prioritetima ravnatelja križevačkih osnovnih škola

Uređenje WC-a u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca i obnova parketa u sportskoj dvorani, obnova mreže u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i uvođenje e-dnevnika, uređenje zgrade Glazbene škole Alberta Štrige i potreba za novim glazbenim instrumentima te uređenje područnih škola kako Osnovne škole Ljudevita Modeca tako i Osnovne škole „Vladimir Nazor“ koja u cilju ima i uvođenje jednosmjenske predmetne nastave – sve su to prioriteti koje su predstavili ravnatelji križevačkih osnovnih škola gradonačelniku Mariju Rajnu.

Sastanak je održan ovaj tjedan s ciljem definiranja potreba osnovnih škola u gradu, a prisustvovali su mu, uz zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška te pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladena Tenodija, ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Marija Prodan, ravnateljica Glazbene škole Alberta Štrige Branka Špoljar i ravnatelj Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Igor Brkić.

Gradonačelnik Rajn je istaknuo kako mu je u planu obići sve škole kako bi se upoznao sa stanjem, a ujedno je obavijestio ravnatelje kako je u planu od školske godine 2018./2019. odnosno kod uvođenja novog ciklusa udžbenika osigurati besplatne udžbenike za sve učenike.

Održan sastanak i s ravnateljima srednjih škola

Krajem tjedna održan je i informativni sastanak s ravnateljima križevačkih srednjih škola na kojem su, uz gradonačelnika Rajna i zamjenika gradonačelnika Šaška, prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti mr.sc. Mladen Tenodi, viša savjetnica za kapitalne projekte u školstvu u Koprivničko-križevačkoj županiji Ana Mušlek te ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Melita Habdija.

Razgovaralo se o planiranim aktivnostima za nadolazeće razdoblje, potrebama tržišta za određenim zanimanjima kao i o opremanju škola informatičkom opremom pa je tako ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci Zoran Kovač izvijestio je kako je Gimnazija dobila tablete za sve nastavnike, hibridna računala, laptope, dva displaya na dodir, a u skoro će dobiti i jedna kolica s tabletima za učenike.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Lijepo je pročitati, da se prije ljetne stanke posvetila pažnja školama- obrazovanju.
    Nadam se da će nova gradska vlast, nastaviti brinuti (općenito) o obrazovanju, jer od tud sve kreće.
    A, to je i naša budućnost!

Komentari su zatvoreni.