Korenova ‘Mreža’ prekršila autorska prava rock-sastava Hladno Pivo

Prekjučer su na Facebook stranici križevačkog ogranka Mreže nezavisnih lista, političke stranke koju je nedavno osnovao koprivničko-križevački župan Darko Koren, osvanula dva promotivna video-uratka za potrebe predizborne kampanje za predstojeće lokalne izbore. Oba uratka kao glazbenu podlogu koriste pjesmu “Na ovim prostorima” najpoznatijeg domaćeg rock-sastava Hladno Pivo.

Međutim, stranka Mreža time je prekršila autorska prava Hladnog Piva, budući da nemaju dopuštenje za korištenje ove pjesme, niti bilo kojeg drugog djela ovog izvođača. Doznajemo, Hladno Pivo je preko izdavača i odvjetnika pokrenulo mehanizme za osiguravanje zaštite autorskih i inih prava, poput korištenja zaštićenog imena. Jučer smo upit o tome poslali i predsjedniku Mreže Križevci Hrvoju Gužvincu, no do zaključenja ovog teksta nikakav odgovor nismo dobili.

Spomenimo još da je ista stranka jučer u sportskoj dvorani Srednje škole u Koprivnici organizirala veliki koncert Miroslava Škore, što pokazuje da im znatnih financijskih sredstava za predizbornu kampanju ne manjka, već se ovdje radi o namjernom kršenju prava hrvatskih glazbenih umjetnika koji su, usput rečeno, prošle godine u križevačkom Klubu kulture priredili jednu od najvećih klupskih svirki u gradu i oduševili križevačku publiku. Na tu naklost publike očito su računali i akteri iz Mreže Križevci, no kršenje zakona i propisa sigurno nije ispravan put.

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. Mislav piše:

    Prvo bi se htio zahvaliti što promovirate našu reklamu, a zatim bih htio napomenuti da Mreža nezavisnih lista poštuje sve zakone, a tako i zakon o autorskim pravima, pa dragi kolege ne morate brinuti o legitimitetu naše objave 🙂

    1. Rabarama piše:

      Lijepo, niti Hladno pivo nije spriječilo sveopći potop “Mreže”. 😀

  2. izbori piše:

    a jeste našli glazbenu podlogu za video…..pa zar nije Kekin otišao iz Hrvatske otkako je HDZ na vlasti, rekao je da se seli?

Komentari su zatvoreni.