Križevčanin Marko Matosović istrčao polumaraton na Rijeka Run-u

U nedjelju 23. travnja 2017. u Rijeci su održane finalne utrke Homo si teć-a (Hajmo / Idemo svi trčati), međunarodne utrke na kojoj je među brojnim natjecateljima sudjelovao i Križevčanin Marko Matosović, i to u polumaratonskoj utrci. Matosović je završio svoju prvu polumaratonsku trku s vremenom čipa 2h:06min:51sek, pozicioniravši se na 200. mjesto u muškom poretku.

Festival sporta i rekreacije Homo si teć (Hajmo/Idemo svi trčati) održava se bez prekida od 1998. godine i  najveći je ulični sportski događaj u Hrvatskoj. 21 izdanje  “Homo si teća” započelo je u subotu 8. travnja i završilo u nedjelju 23. travnja najmasovnijom uličnom utrkom u Hrvatskoj u kojoj redovito sudjeluje više od 10.000 građana, rekreativaca, djece, studenata, profesionalnih atletičara i sportaša. 

Rijeka Run odnosno Homo si teć ove godine bilježi i rekordnu posjećenost, gdje je završnica Rijeka Run-a okupila preko 15 000 ljudi, a u natjecateljskim kategorijama sudjelovalo je nešto više od tisuću sportaša.

Inače, poznavaoci ističu kako su riječki maraton i polumaraton jedni od težih, a specifični su po velikim visinskim razlikama trase. Upravo iz tih razloga, ali i varljivih vremenskih uvjeta, završetak utrke nelak je i iskusnim trkačima.

Više prizora sa riječke utrke možete pogledati u foto galeriji poznatog riječkog fotografa, Arsena Miletića, koji nam je i ustupio fotografije za potrebe ove objave.

Vezano

Komentari su zatvoreni.