Rade Šerbedžija i gosti oduševili pun Lisinski

img_5557_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianBaš kao i prošle zime, Rade Šerbedžija je ponovno održao uspješan koncert u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog te oduševio brojnu publiku. “Ne boj se, nisi sam” stih je Tina Ujevića kojim je Šerbedžija započeo trosatni koncert uz pratnju Zapadni Kolodvor Banda.

img_5434_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianKako je bilo i najavljeno, jedna od mnogih gostiju bila je oskarovka Vanessa Redgrave, no prvi i nenajavljeni gost bio je Damir Urban, koji je nakon Šerbedžijine izvedbe “Zajdi, zajdi” navratio do Lisinskog prije svoga koncerta u Tvornici kulture. Njegova “Sutra ćemo pričati” zanimljivo je zvučala u pratnji seksteta koji je čitavi koncert vrhunskom svirkom pratio svaku Šerbedžijinu interpretaciju.

img_5467_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianNedugo zatim, na pozornicu se popela Redgrave koja, osim što je s Urbanom i Šerbedžijom na hrvatskom otpjevala poznati stih pjesme “Konjuh planinom” koji glasi “crvena od krvi proletera”, Šerbedžijin je ionako uzbudljivi koncert dodatno začinila emocijama vezavši se uz Šerbedžijine priče iz mladosti koje su svoj vrhunac doživjele izvedbom pjesme “Moon River” koju su otpjevali zajedno Redgrave, Šerbedžija i njegova kći Milica.

img_5501_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianNajmlađa Šerbedžijina kći na scenu je izašla nakon izvedbe hitova poput “Barbara” i “Panonske trešnje” u sjećanje na preminulog Arsena Dedića te sjećanja na Kemala Montena uz pjesmu “Kad umre ljubav” gdje se razbila prva i zadnja čaša na koncertu. Nakon svojeg solo nastupa, izvedba već spomenute “Moon River” zajedno s ocem i engleskom oskarovkom bila je jedna od najemotivnih dijelova večeri.

img_5515_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianJedan od najavljenih gostiju bio je i Drago Mlinarec, poznati osnivač rock sastava Grupa 220 s kojim je Šerbedžija otpjevao pjesmu “Takvim sjajem može sjati”. Šerbedžija je svojim izvedbama proputovao čitavom regijom, počevši od već spomenute “Zajdi, zajdi” preko pjesme “Brodovi” inspiriranu Silbom pa sve do međimurske pjesme “Protuletje se otpira”.

img_5296_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianPosebno je dojmljiva bila i izvedba Krležine balade “Gumbelijum roža fino diši” koju je Šerbedžija interpretirao nosivši ni više ni manje nego šešir Borsalino slavnog pisca. Večer nije mogla proći bez višestrukog prisjećanja na pokojnog prijatelja Arsena, kojem je u čast izveo prekrasnu “Tvoje nježne godine”.

img_5323_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianVrijedi i poimence spomenuti članove pratećeg sastava, gdje su se posebno istaknuli violinist Antun Stašić te harmonikaš Marjan Krajina. Uz njih tu su bili Mario Igrec na gitari, Pere Ištvančić na braču i basu, Ranko Purić na bugariji te Jura Vrandečić na kontrabasu, a pridružio im se i Šerbedžijin sin Danilo.

img_5384_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardianŠerbedžija se sjetio i Josipe Lisac kojoj je u čast otpjevao čuvenu pjesmu Simonova “Čekaj me”, nakon koje je izveo “Svirci moji”, baš kao i Zvonko Bogdan tek dva dana prije na istom mjestu. Šaljivo najavivši da je za kraj pripremio još dva bisa, već tradicionalno je izveo “Ne daj se Ines”, kojom je uz samo jednu razbijenu čašu i završio koncert koji je u svakom pogledu bio uspješan.

img_5300_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardian img_5320_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardian img_5367_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardian img_5533_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardian img_5535_rade_serbedzija_koncert_lisinski_2016_by_dragutin_andric_soundguardian

Vezano

Komentari su zatvoreni.