Zoran Predin razgalio publiku u prepunom Soul Cafeu

img_8415_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016U subotu, 12. studenog, legendarni slovenski glazbenik Zoran Predin održao je ekskluzivni kantautorski koncert u rasprodanom Soul Caffeu u Križevcima. Vođa legendarne grupe Lačni Franz koncert je održao sam s gitarom počevši točno u 22 sata, što je publika u do kraja ispunjenom  kafiću dočekala s velikim odobravanjem.

img_8413_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016Opušteni i odlično raspoloženi Predin je u akustičnom izdanju nizao pjesmu za pjesmom, poput autorskih “Šta bi mi bez nas” i “Kosa boje srebra (Margita)” te obrada poput “Te noći kad umrem”, ali i prepjeva vlastitih pjesama, poput one “O mladom studentu i udanoj ženi” nastale prema “Pridi k meni”.

img_7437_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016Mnogi ga znaju kao svestranog glazbenika i kantautora, a poznat je i po odličnim skladbama za film, televizijske serije i kazališne predstave. Tijekom dugogodišnje solo karijere snimio je 15 albuma, čemu treba pribrojiti 16 albuma snimljenih tijekom jedanaest godina postojanja folk rock grupe Lačni Franz.

img_8418_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016Također, nekoliko pjesma Predin je tijekom križevačkog koncerta posvetio i pokojnim glazbenicima, kao što su Arsen Dedić i Leonard Cohen, koji su utjecali na njega i njegov rad. Vrativši se nakon jednog bisa na oduševljenje publike, Predin je barem stotinjak minuta, kako je prethodno i najavio, ukrao sudbini za malo pozitivne energije.

img_7447_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016Osim njegovih hitova na koncertu su se mogle čuti i osobne, romantične priče iz života samog kantautora, koje su zaista uobličile prijateljsku atmosferu koja je vladala tijekom koncerta, a koja se posljednjih pola sata pretvorila u pravi kućni rock-tulum. Ovo je bio prvi Predinov koncert u Križevcima, ali nadamo se kako nije i posljednji.

img_8420_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016 img_7433_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016 img_7426_zoran_predin_koncert_soul_cafe_2016

img_7441_soul_cafe_2016

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.