U utorak predstava Ludens teatra ‘Kazalište – što, kako i zašto uopće’

teatar-ludens-2-kazalisteHrvatski dom u Križevcima će u utorak, 22. studenog 2016. u 19:30 ugostiti Ludens teatar iz Koprivnice s predstavom Marijane Nola prema tekstu Karela Čapeka „Kazalište-što, kako i zašto uopće“. Ludens teatar je prvo profesionalno kazalište u Koprivnici, a djeluje u prostoru Doma mladih od osnutka 2006. godine. Ulaznice za ovu predstavu po cijeni od 40 kuna, mogu se nabaviti u Turističkom uredu Križevci, PUO – Gradskoj knjižnici i sat vremena prije predstave.

Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925.g., a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Oni predstavljaju sami sebe.

teatar-ludens-kazalisteJedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe. “Kazalište je umjetnost kao ratovanje i rizik kao igra na ruletu……..U kazalištu je moguće sve; to je kuća čuda; a najveće je čudo što uopće radi….” -K. Čapek

Ludens teatar je nakon duge i temeljite pripreme krenulo u realizaciju prvih projekata u jesen 2008. Već pri osnivanju Ludens teatra gradske su vlasti iskazale velik interes i podršku za projekt te je Grad Koprivnica postao njegov glavni pokrovitelj. Njihovo djelovanje upisuje Koprivnicu u mapu kazališnih gradova Hrvatske.

kazaliste-sto-kako-teatar-ludens

Vezano

Komentari su zatvoreni.