Branko Hrg se učlanio u Hrvatsku demokršćansku stranku

14700875_1320210718009766_3856314976112547588_o_branko_hrg_hrvatski_sabor_pixsellNiti nepunih mjesec dana nakon što je počeo obnašati zastupnički mandat u 9. sazivu Hrvatskoga sabora, koji je osvojio kao tada nestranački kandidat na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), križevački gradonačelnik Branko Hrg se, prema informacijama dostupnim na web sjedištu Sabora, učlanio u Hrvatsku demokršćansku stranku (HDS). Neki mediji prenose informaciju da je Hrg postao član HDS-a čak nekoliko dana prije konstituiranja Sabora, no sam Hrg tu činjenicu nije podijelio u objavi 17. listopada na svojoj Facebook stranici, koju prenosimo u cijelosti:

“U petak sam po treći put dao prisegu u Hrvatskom saboru. U 7. sazivu bio sam oporbeni zastupnik, to je bilo vrijeme vrlo žestokih podjela i velike marginalizacije Hrvatskog sabora. 8. saziv trajao je kratko, a Sabor skoro da i nije radio. U tom vremenu vodio sam Odbor za poljoprivredu koji je održao najviše sjednica od svih odbora i Klub zastupnika. U ovom, 9. sazivu također sam na čelu Kluba zastupnika HDS-HSLS sa kolegama Goranom Dodigom i Darinkom Kosorom. Dio smo Saborske većine. Vjerujem da će ovaj saziv Hrvatskog sabora biti uspješniji od prethodna dva, da će aktivno raditi i donositi zakone na korist naših građana. Pošto sam izabran u 2. Izbornoj jedinici posebno ću se posvetiti upravo tom području.”

branko_hrg_hrvatska_demokrscanska_stranka_hds_saborPedesetpetogodišnji Hrg u Saboru obnaša dužnosti člana Odbora za poljoprivredu i Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, a ujedno je i predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske demokršćanske stranke (HDS) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS). Podsjetimo, Hrg je još u prošlom sazivu Sabora kao predsjednik HSS-a s predsjednikom HDS-a Goranom Dodigom i tadašnjim HSS-ovim zastupnikom Davorom Vlaovićem osnovao Klub zastupnika HSS-HDS.

Hrvatska demokršćanska stranka osnovana je u Zagrebu 21. veljače 2009. godine spajanjem Hrvatskih demokršćana, Hrvatske kršćanske demokratske stranke i Hrvatskih proljećara. Za predsjednika stranke izabran je Goran Dodig, a za potpredsjednike Ante Ledić i Petar Kaćunko. Za izbore 2011. bila je dio Saveza za Hrvatsku, koji je nastupio i protiv ulaska Hrvatske u Europsku Uniju na referendumu o ulasku Hrvatske u EU.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.