Cijeli tjedan pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa

STOP POLICIJAOd 10. do 16. listopada na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodi se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih vozila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama.

Pozornost će prvenstveno biti posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila, odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, posjedovanja valjane vozačke i prometne dozvole, valjanosti preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, tehničke ispravnosti vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača. Tijekom provedbe pojačanog nadzora sankcionirat će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa, navode iz PU koprivničko-križevačke.

Tijekom devet mjeseci ove godine vozači teretnih vozila prouzročili su 39 prometnih nesreća od čega 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 27 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene, a 18 osoba je lakše ozlijeđeno. Od 69 vozača teretnih vozila, koliko ih je sudjelovalo u prometnim nesrećama, pod utjecajem alkohola bilo je šest vozača ili devet posto vozača teretnih vozila.

Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudari vozila iz suprotnih smjerova, sudar prilikom vožnje u slijedu i slijetanja vozila sa cesta, a najčešće greške koje su dovele do ovih nesreća bile su nedovoljna udaljenosti od vozila ispred, neprilagođena brzina i oduzimanje prednosti prolaska. U istom razdoblju, jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je vozač autobusa. Ukupno su u prometnim nesrećama sudjelovala tri vozača autobusa koji nisu bili pod utjecajem alkohola.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.