U Razvojnom centru i tehnološkom parku u Križevcima s radom počinje prvih 15 poduzetnika

1-2_rctp_razvojni_centar_tehnoloski_park_zavrsna_konferencija_otvorenjeOTVORENJE NOVOG PODUZETNIČKOG CENTRA Završna konferencija projekta Razvojni centar i tehnološki park održana je danas (u četvrtak, 29.9.2016., op.ur.) u Križevcima u prostoru novog poduzetničkog centra na čije je građenje utrošeno 34 milijuna kuna, a radove su financirali EU fondovi i grad Križevci.

Razvojni centar i tehnološki park Križevci sagradio se na prostoru od 8.490 metara četvornih, a čini ga upravna zgrada s popratnim poslovnim prostorima za male i srednje poduzetnike te proizvodni moduli u minimalnoj veličini od 80 metara četvornih koji se mogu i modularno povećati. U te pogone smjestit će znanstveno-istraživački laboratoriji partnera na projektu Visokog gospodarskog učilišta koje je predstavio dr.sc. Siniša Srečec, ali i proizvodne djelatnosti socijalnog poduzeća Hedona do.o. kao i zagrebačke tvrtke Tinktura koja kompletnu proizvodnju seli u novi tehnološki park u Križevcima.

img_2034_rctp_razvojni_centar_tehnoloski_park_zavrsna_konferencija_otvorenjeNa današnjoj (u četvrtak, 29.9.2016., op.ur.) završnoj konferenciji križevački gradonačelnik Branko Hrg pohvalio je cjelokupni tim gradske uprave koji je stajao iza projekta na čelu s pročelnikom odjela za gospodarstvo i financije Darkom Masnecom koji je bio voditelj tima.

Župan koprivničko-križevački Darko Koren podsjetio je na početne probleme s organizacijom Obrtničkog i gospodarskog sajma u starim derutnim hangarima na prostoru bivše vojarne i izrazio je zadovoljstvo što danas stojimo u jednoj od najmodernijih zgrada za poduzetnike u Hrvatskoj.

img_2077_rctp_razvojni_centar_tehnoloski_park_zavrsna_konferencija_otvorenjeVoditelj projekta Darko Masnec upoznao je prisutne s počecima projekta, podsjetio je prisutne na strategiju grada Križevaca koja se odnosi na male i srednje poduzetnike i viziju stvaranja novog društvenog centra, nabrojavši i ostale projekte na bivšu vojarne poput Obrtničke škole, Multimedijske zgrade knjižnice Franjo Marković, dječjeg vrtića, staračkog doma i ostalih objekata. Masnec je iznio podatak kako je već 60 posto prostora dodijeljeno poduzetnicima u prvom krugu natječaja, a vlada veliki interes i za ostatak slobodnih prostora. S radom u novom poduzetničkom centru tako započinje prvih 15 poduzetnika.

Socijalno poduzeće Hedona, poznata križevačka čokolaterija koja zapošljava osobe s invaliditetom predstavila je njihova direktorica Gordana Pavičić istaknuvši veliko zadovoljstvo novim prostorima i ulaskom Hedone u RTCP.

img_2072_rctp_razvojni_centar_tehnoloski_park_zavrsna_konferencija_otvorenje– Hedona zapošljava devet djelatnika, od toga je šest osoba s invaliditetom. Selimo cijeli pogon u RTCP, iz 60 metara četvornih selimo u 610 metara četvornih, povećat ćemo proizvodnju i idemo na proširenje asortimana, ali zadržavamo kvalitetu. Kad se smjestimo i počnemo poslovati u novom prostoru, vidjeti ćemo kako stvari funkcioniraju pa se nadamo i otvaranju novih radnih mjesta – istaknula je direktorica Hedone Gordana Pavičić.

Nakon službenog potpisivanja ugovora o korištenju između gradonačelnika Hrga i direktora Križevačkog poduzetničkog centra Tihomira Hodaka, uslijedio je obilazak prostora koji izgleda zaista impresivno. Iako je primjetno kako radovi još nisu sasvim završili, prema riječima direktora Hodaka, za 10 do 15 dana očekuje se službeni početak rada RCTP-a, a nakon što prođe početni val i poduzetnici krenu s radom, priprema se i drugi krug natječaja za zainteresirane poduzetnike.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.