Gudački koncert kvarteta ‘Sebastian’ sutra u Križevcima

14457287_1374622339222402_9067498640794535682_n_gudacki_kvartet_sebastian_zagrebGudački kvartet Sebastian u sastavu Anđelko Krpan, violina; Teodora Sucala Matei, violina; Nebojša Floreani, viola i Zlatko Rucner, violončelo; održat će koncert u ponedjeljak, 26.9., u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige s početkom u 19:30 sati.

Gudački kvartet Sebastian osnovan je 1982. pod imenom Kvartet muzičke omladine Zagreb, a od 1990. djeluje pod današnjim nazivom. Njihov repertoar obuhvaća širok raspon glazbenog stvaralaštva od renesanse do suvremene glazbe s naglaskom na izvedbama djela hrvatskih autora. Praizveli su niz kvartetskih skladbi hrvatskih skladatelja, od kojih su mnoge nastale na njihov poticaj i njima su posvećene.

Godine 2002. pokrenuli su ciklus koncerata u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u kojem su ugostili ugledne svjetske glazbenike, primjerice Milana Turkovića, Michaela Martina Koflera, Paula Meyera, Erica Tanguya, Aleksandra Serdara, Claru Dent, Pierluigia Camiciu, Gustava Tavaresa i mnoge druge. Za diskografsku kuću Croatia Records snimili su 5 CD-a s djelima C. Debussya, L. Janačeka, B. Papandopula, D. Pejačević, A. Dvoraka, I. Zajca, J. Gotovca, J. Š. Slavenskog, I Jarnovića i J. Bajamontija.

Na programu koncerta imat ćemo priliku poslušati Trio za 2 violine i basso continuo u G-duru A. Sorkočevića (obrada za gudački kvartet: F. Spiller), Gudački kvartet u B-duru, KV 458, (Lovački) W. A. Mozarta te 5. gudački kvartet B. Papandopula.

Ulazak na ovaj događaj je slobodan, a organizirali su ga Pučko otvoreno učilište Križevci i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, uz financijsku potporu Ministarstva RH i Grada Križevaca.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.