Danas svečano otvorenje bioplinskih postrojenja

20160512_092318_bioplinara_gregurovecDanas u 13 sati na adresi Gregurovec 14 u Križevcima održava se konferencija za novinare povodom svečanog otvorenja bioplinskih postrojenja „Bioplinara Organica Kalnik 1“ i „Bioplinska elektrana Orehovec“. Oba bioplinska postrojenja su sastavni dijelovi investicijskog ciklusa vrijednog 261 milijun kuna od kojih je 93 milijuna kuna uloženo u izgradnju navedenih postrojenja u ruralnom dijelu Koprivničko-križevačke županije.

20160720_074321-002-_bioplinara_gregurovec_kalnik-balirkaOvo su također prva dva bioplinska postrojenja koja se puštaju u pogon od ukupno 6 postrojenja koja su u sastavu investicijskog ciklusa. Budući da se nalaze u ruralnom dijelu, uz bioplinsko postrojenje u Gregurovcu izgrađena je upravna zgrada gdje je već sada zaposleno 20 ljudi te ugovoreno 150 kooperanata, odnosno poljoprivrednika za isporuku sirovine. S dovršetkom svih 6 bioplinskih postrojenja i popratnih projekata očekuje se rast zaposlenih na 100 radnih mjesta.

franjo-hoic-elektrana-gregurovec-752x440_bioplinaraS obzirom na lokacije bioplinskih postrojenja u nerazvijenim ruralnim dijelovima Koprivničko-križevačke, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, ova investicija je od izuzetne važnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva i lokalni razvoj.
– Važno je napomenuti da naša bioplinska postrojenja surađuju sa lokalnim zajednicama u smislu besplatne isporuke topline za lokalne škole, domove, crkve te ostale objekte lokalne zajednice, kao i stipendiraju učenike lošijeg imovinskog stanja kojima će se i službeno stipendija dodijeliti na samom otvorenju, stoji u pozivu na otvorenje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.