Koren ustupio Gregureku ovlasti predsjednika županijskog HSS-a

14379604_1752805308308770_6922419773053523168_o_hss_suspendirani_marijana_petir_darko_koren_tomislav_katanovic_goran_gregurekPOTRESI U HSS-U Na jučer održanoj sjednici predsjedništva HSS-a Koprivničko-križevačke županije, predsjednik županijske organizacije Darko Koren je svoje ovlasti do opoziva s današnjim danom prenio na potpredsjednika Gorana Gregureka, navodi se u kratkom priopćenju tajništva županijskog HSS-a.

Kako je navedeno, Koren je to učinio iz osobnih razloga, prenijevši ovlasti baš na stranačkog kolegu iz Križevaca, a ne na nekog od ostalih potpredsjednika županijske organizacije – to su zamjenik župana Ivan Pal, načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić. Podsjetimo, još prošli tjedan Koren je najavio da će se kandidirati za predsjednika HSS-a na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

dsc_0169_zupanija_hss_zupanijski_odbor_sjednica_parlamentarni_izboriNajprije podrška, sad suspenzija izglednom saborskom zastupniku

Drugom odlukom predsjedništva županijskog HSS-a pokreće se, kako je navedeno, temeljem čl. 13 Statuta HSS-a, “postupak suspenzije člana Hrvatske seljačke stranke Mladena Mađera zbog kontinuiranog narušavanja ugleda stranke i postupaka koji su u suprotnosti sa Statutom stranke i zakonom, te će se u propisanom roku pokrenuti postupak o odgovornosti.” Podsjetimo, na netom održanim parlamentarnim izborima načelnik Općine Novigrad Podravski Mađer bi trebao ući u Sabor s liste Narodne koalicije umjesto drugoplasiranog Stjepana Kožića.

Zanimljivo je da je još prije mjesec dana županijski odbor HSS-a na svojoj 20. sjednici pružio podršku Mađeru kao kandidatu na listi Narodne koalicije u 2. izbornoj jedinici, a jedinstven zaključak svih članova odbora tada je bio “da se, kako tijekom same kampanje, tako i prilikom samih izbora, motiviraju svi članovi putem gradskih i općinskih organizacija, da svojim izlaskom na birališta i davanjem glasa našem kandidatu ostvarimo rezultat koji svi želimo.” Što se u međuvremenu dogodilo, osim Beljakove najave suspenzije neposlušnicima Marijani Petir i županu Korenu, u današnjem priopćenju županijskog HSS-a nije navedeno.

dsc_0169_zupanija_hss_zupanijski_odbor_sjednica_parlamentarni_izboriHrgovi ljudi: Koren, Gregurek i Katanović

Kako je javio portal Drava-Info.hr, još početkom kolovoza su upravo Koren i Gregurek na sjednici županijskog odbora HSS-a bili protiv izabranih lista kandidata za parlamentarne izbore. Među glavnim prigovorima tada je bilo zaobilaženje temeljnih organizacija od strane stranačke središnjice u unutarstranačkoj kandidacijskoj proceduri. Iako je činjenica da je HSS na ovim parlamentarnim izborima osvojio čak pet saborskih mandata, što je višestruko povećanje u odnosu na prethodni saziv sa samo jednim zastupnikom, frakcijski sukobi u stranci se nastavljaju, a suspendirani Koren i europarlamentarka Petir i dalje koriste javne prigode za obračun s predsjednikom stranke. Tako su i neki dan viđeni u društvu zamjenika križevačkog gradonačelnika Tomislava Katanovića i sadašnjeg v.d. predsjednika županijskog HSS-a Gregureka prilikom predstavljanja spomen monografije o pokojnom Josipu Friščiću.

Jučer se na temu potresa u HSS-u na Facebooku javno oglasio i bivši predsjednik stranke te bivši član stranke Branko Hrg, istaknuvši ujedno da se nema namjeru miješati ni sugerirati:
– Umjesto što iz stranke izbacuje najjače ljude Beljak bi trebao omogućiti županijskim, gradskim i općinskim organizacijama izjašnjavanje što žele. Da li žele da HSS bude u oporbi ili da uđe u vlast. Na taj način dobila bi se prava slika što stvarno HSS na terenu želi. U krajnjem slučaju jedna takva anketa je i bila provedena prije sklapanja koalicija, a čini mi se da većina organizacija nije bila sklona koaliciji u koju je HSS odveden. Bilo bi zanimljivo da predsjednici općinskih, gradskih i županijskih organizacija javno objave tadašnje zaključke…

14344947_10154416180155856_7473399726222302037_n_hss_hodocasce_marija_bistrica_kreso_beljak– Naš, jedinstven, zajednički, jedan je HSS!, kratko je poručio Beljak na svojoj Facebook stranici jučer povodom održanog tradicionalnog 11. hodočašća članova HSS-a na Mariju Bistricu.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Redakcija portala piše:

    KOREN UZVRAĆA UDARAC: Na telefonskoj sjednici suspendiran Mladen Mađer, Drava-Info.hr

Komentari su zatvoreni.