Darko Koren najavio kandidaturu za predsjednika HSS-a

14372402_1354867244538291_8553632276792201944_o_darko_koren_zupan_hssNakon jučerašnje objave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka da, zbog opstrukcije parlamentarnih izbora, iz stranke privremeno udaljava stotinjak članova, među kojima su europarlamentarka Marijana Petir i član predsjedništva HSS-a Darko Koren, inače koprivničko-križevački župan, prozvani su se oglasili priopćenjima, a tema jučerašnjeg dana kulminirala je žestokom raspravom Beljaka i Korena uživo u HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” o unutarstranačkim nemirima, na kraju koje je Koren istaknuo svoju kandidaturu za predsjednika HSS-a na skorašnjim unutarstranačkim izborima.

Župan Koren je najprije sa službene adrese elektroničke pošte poslao izjavu za medije sljedećeg sadržaja:
– S obzirom na interes medija nakon najave gospodina Beljaka o pokretanju postupka udaljavanja iz stranke dijela članstva koji ima za posljedicu i moju suspenziju, slobodan sam dati izjavu kako je taj proces nedemokratičan i nije u duhu HSS-a te ga doživljavam kao “presudu uoči suđenja”. Naime, ovakvim potezom gospodin Beljak onemogućava demokratsku raspravu na tijelima stranke o rezultatima parlamentarnih izbora, što bi bilo u duhu demokracije i HSS-a koji poznajemo.

svi_02_otvoreno_htv_unutarstranacki_nemiri_hss_beljak_korenKoren je naglasio da u trenutku slanja priopćenja još nije službeno zaprimio nikakav dokument o suspenziji, pa je ocijenio da ovakav Beljakov postupak zapravo govori o procesu suspenzije demokracije u stranci:
– HSS mi je na prvom mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke, te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega.

kreso_beljak_hss_otvoreno_htvKako javlja HRT, Beljak zamjera Korenu što je članove HSS-a nazvao ljigavicma te da je ono što radi vodstvo stranke obična prostitucija. Koren pak smatra da se nema za što ispričati.
– Meni nije problem u životu se za ništa se ispričati, ali u ovom slučaju stvarno ne znam za što bi se trebao ispričati. Ja jesam u ovom slučaju iznio neke stavove koji su bili u suprotnosti sa stavovima gospodina predsjednika Beljaka pa i nekih odluka stranačkih tijela to je istina, na tim stavovima stojim i danas ali ne mislim da je to nešto što je učinilo štetu stranci, kazao je Koren.

darko_koren_hss_otvoreno_htvPredsjedniku Beljaku zamjera koaliciju s SDP-om jer kaže kako je HSS isključivo lokalno jaka stranka koja u 70% lokalnih jedinica u koaliciji s HDZ-om što sada stvara probleme u dogovorima s partnerima u lokalnoj sredini. Beljak svoj potez ne smatra kršenjem unutarstranačke demokracije, dapače, misli da njihova stranka mora biti kolektiv.
– Ne možete javno u medijima kao istaknuta osoba istupati protiv odluka Glavnog odbora. Najviše nesuglasica između dvojice HSS-ovaca izazvao je „slučaj Križevci“, prenosi HRT.

14352594_1751641348425166_4249756146301951389_o_marijana_petir_suspenzija_hssDa nije primila nikakvu odluku o svojoj suspenziji potvrdila je i EU parlamentarka Petir, oglasivši se jučer putem Facebooka, a tijekom večeri je dala izjave za nekoliko nacionalnih TV kuća:
– Ova odluka gospodina Beljaka izraz je straha moje najave da ću se kandidirati za predsjednicu stranke te mojom suspenzijom želi onemogućiti moju kandidaturu na unutarstranačkim izborima i stvoriti uvjete da nastavi sa sustavnim razaranjem HSS-a. Gospodin Beljak uništio je ugled HSS-a i mora otići.

Petir tvrdi da Beljak nije bio iskren prema stranačkom članstvu, da je sklopio koaliciju koju članstvo nije podržalo, a koja je rezultirala porazom na parlamentarnim izborima, te da se sada želi riješiti svih onih koji se ne slažu sa smjerom kojim želi stranku povesti, “a to je u propast”.
– Pozivam gospodina Beljaka da prizna vlastitu odgovornost i odstupi s mjesta predsjednika stranke, povuče najavljene suspenzije te raspiše unutarstranačke izbore na kojima će članstvo HSS-a imati priliku izabrati kojim smjerom želi ići, zaključila je Petir.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
sasa
sasa

Samo me zanima tko bude od njih zavrsil na burzi rada!?

sasa
sasa

Tko bude od njih zavrsil na burzi rada samo me to zanima!?

vio
vio
https://krizevciblog.wordpress.com/2016/09/15/pocelo-ciscenje-u-hss-u-koren-vuk-katanovic-i-ekipa-out/#comments Još prije nego što su završili parlamentarni izbori, bilo je potpuno jasno da vrh HSS-a na čelu sa Krešom Beljakom neće samo tako proći preko onoga što su po terenu radili neki od HSS-ovih čelnika. Neprimjerene izjave predsjednika županijskog HSS-a i župana Darka Korena o ljudima koji vode stranku, kao i o odlukama najviših stranačkih tijela u većini bi stranaka bile trenutno sankcionirane, no HSS se odlučio svima takvima poput Korena dati još jednu šansu, da svoje izjave i postupke opravdaju sa izbornim rezultatima, i ponašanjem za vrijeme predizborne kampanje. 150728-koren-hrgNa žalost, Darko Koren se u srazu između političke… Više »