Križevčanin Goran Martić danas u šahovskoj simultanki s Garryjem Kasparovom

14172050_1052728408138725_860697308_n_goran_martic_sahU sklopu 11. Renesansnog festivala danas će se u Koprivnici održati šahovski susret ruskog šahovskog velemajstora i jednog od najvećih šahista svih vremena Garryja Kasparova s petnaest šahovskih protivnika, među kojima je i Goran Martić iz Križevaca. Martić je član Šahovskog kluba Križevci, drugokategornik koji će danas predstavljati svoj klub i grad u tzv. renesansnom šahovskom meču.
– Legendarni šahist igrat će simultanku na 15 ploča s vitezovima, kmetovima i članovima kraljevske svite, a na šahovsko borilište će ga uz pratnju bubnjeva dopratiti Koprivnički mušketiri i haramije, ističu organizatori iz Turističke zajednice grada Koprivnice.

Goran_Martic_sah_simultanka_Renesansni_festival_Gari_KasparovTridesetčetverogodišnji Križevčanin je član križevačke šahovske obitelji Martić, brat Josip i otac Slavko su također aktivni šahisti, a on sam šahovsko znanje duguje stricu Mati Martiću iz Innsbrucka. Garry Kasparov je u povijest ušao kao najmlađi svjetski prvak u šahu i rekorder u držanju vodeće pozicije na šahovskim ljestvicama odigravši bezbroj partija na svim stranama svijeta. Bio je svjetski šahovski prvak od 1985. do 2000. godine, a zanimljivo je da od 2014. godine ima hrvatsko državljanstvo. Renesansna šahovska simultanka na 15 ploča počinje u 17:30 sati, a moći će se pratiti i online.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.