STEM automobil danas stiže u Križevce

static1.squarespace.com_STEM_auto_Croatian_MakersZagrebačka udruga Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) već treći tjedan provodi projekt “Croatian Makers u pokretu”, kojim organizira uvodne radionice robotike za djecu i mlade iz lokalnih sredina. Po uzoru na bibliobuseve, kontinentalnu Hrvatsku obilazi tzv. STEM automobil koji dolazi na određeno mjesto i nose sa sobom sve potrebne materijale i opremu za radionice. Danas će STEM automobil posjetiti i Križevce, gdje će od 16 sati u Turističkom informativnom centru (TIC) na Strossmayerovom trgu biti održana dvosatna radionica za sve zainteresirane.

IMG_4956_STEM_auto_Croatian_MakersOvim projektom organizatori prvenstveno ciljaju na djecu i mlade središnje Hrvatske koji provode ljetne praznike u svom mjestu stanovanja, odnosno koji nisu otišli na ljetovanje na more. Domaćini križevačkog gostovanja STEM automobila su Inovatorsko društvo Marcel Kiepach, Udruga P.O.I.N.T., Zajednica tehničke kulture Križevci te Grad Križevci.
– Samo zato što se nisu rodila u metropoli, nego u nekom malom mjestu u Hrvatskoj, djeca ne smiju biti lišena prilika za stjecanje novih znanja i vještina 21. stoljeća, poručili su iz IRIM-a.

13938032_958173520959858_543793878290722888_o_STEM_auto_Croatian_Makers_robotikaSTEM automobil će još barem tjedan dana obilaziti Hrvatsku, a dio su većeg projekta “Croatian Makers liga”, kojim je IRIM do sada donirao 1200 robota u preko 220 ustanova i škola, osiguravši tako ustanovama opremu, mentorima i učiteljima te učenicima edukaciju uz organizaciju natjecanja robotike.
– Doniranjem opreme za robotiku i automatiku u naše zaostalo školstvo želimo pomoći djeci da uđu u suvremenost, istaknuo je investitor i poduzetnik Nenad Bakić, osnivač IRIM-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.