Emanuel Evačić: Želim osnovati programersku tvrtku

Talenti_emanuel_evacic_bruno_sacaricMLADI I TALENTIRANI ODLIKAŠI Planiram upisati FER, vjerojatno smjer elektrotehnike, dobro mi ide fizika i tamo ima par opcija koje mi se čine zanimljivima poput recimo energetike, ali to ću još vidjeti kad završim prvu godinu fakulteta – izjavio je Sačarić.

Grad Križevci nagradio je nedavno križevačke odlikaše novčanim nagradama i priznanjima o čemu smo i mi pisali. Učenici osnovnih i srednjih škola bili su na primanju kod gradonačelnika i bio je to bio veliki trenutak za mlade ljude kada su oči grada, medija i roditelja bile uprte u uspjeh koji su ostvarili. Tim povodom kontaktirao sam dvojicu izvrsnih učenika, sportaša, talentirane mlade ljude da nam ispričaju svoje planove za budućnost.

Emanuel Evačić završio je ove godine Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Križevcima te je sve četiri godine srednjoškolskog školovanja prolazio s odličnim uspjehom. Potvrdu svog rada dobio je sudjelovanjem na državnom natjecanju iz kemije, a dva puta je osvojio i prvo mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti.

– Planiram upisati Fakultet elektrotehnike i računarstva, smjer računarstvo jer ipak se najradije bavim matematikom i fizikom te računalima, a i smatram da tako imam najveće šanse za kvalitetan nastavak karijere – ispričao nam je daroviti Emanuel.

Emanuel_EvacicEvačić je inače i osvajač mnogobrojnih medalja u atletici, iza sebe ima pregršt odličnih rezultata poput 2. mjesta na mlađejuniorskom prvenstvu Balkana na 3000m, sudjelovanje na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih, čak 4 puta bio je ekipni prvak u krosu te ima i nekoliko pojedinačnih medalja s državnih prvenstava.

– Već 5 godina treniram za Atletski klub Križevci, ali zbog preseljenja u Zagreb najesen ću promijeniti klub i pridružujem se timu Dinamo Zrinjevac. Emanuel nam je istaknuo kako nema specifične hobije, ali u slobodno vrijeme voli čitati, gledati filmove i kartati. Nema velikih idola i kaže nam kako od svakog pojedinca želi nešto naučiti i napredovati, a jednog dana želio bi osnovati vlastitu programersku tvrtku.

Još jedan daroviti učenik dolazi iz Križevaca, ove godine završio je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a Emanul je njegov razredni kolega. Njegovo ime je Bruno Sačarić i taj mladić bio je već na ukupno 4 državna natjecanja, tri iz fizike te jedno iz matematike. Najsvježiji rezultat ostvario je u četvrtom razredu srednje koju je nedavno završio gdje je osvojio odlično 12. mjesto iz fizike i 12. mjesto iz matematike. Bruno je pet puta bio nagrađen i na matematičkom natjecanju Klokan bez granica gdje se nagrađuje 10% najboljih u Hrvatskoj.

– Također planiram upisati FER, vjerojatno smjer elektrotehnike, dobro mi ide fizika i tamo ima par opcija koje mi se čine zanimljivima poput recimo energetike, ali to ću još vidjeti kad završim prvu godinu fakulteta – izjavio je Sačarić.

Natjecanje_emanuel_evacic_ina_Fresh_juniorBruno je također vrlo dobar rekreativni sportaš, ima nekoliko ekipnih uspjeha u košarci. Kazao nam je kako mu škola nikad nije uzimala previše vremena jer mu nikad nije bio cilj proći sve razrede sa peticom, iako je to i uspio.

– Najviše vremena na školu i učenje potrošio bi eventualno prije natjecanja gdje sam se dodatno pripremao – kazao nam je Bruno.

Kao svoje hobije ističe odbojku, košarku i programiranje, a uzori su mu veliki znanstvenici koji su svoj život posvetili unapređenju društva. Za kraj svestrani Bruno rekao nam je kako bi volio raditi nešto u čemu će biti dobar i od koristi društvu.

Bruno i Emanul dijelili su četiri godine školske klupe, a uskoro će biti i studentski kolege s obzirom da obojica ciljaju studirati na FER-u. Svojim trudom i radom mogu biti smjernica kolegama vršnjacima kako znanje može biti zabavno, isplativo i kako im još uvijek ostane slobodnog vremena za dodatne aktivnosti i zabavu. Nova generacija klinaca stasa nam ispred očiju, klinci kojima je tehnologija dostupna od rođenja, u školama, kod kuće. Nadamo se da će i ova priča pronaći put te inspirirati neke nove klince jer znanje treba popularizirati, uspješni pojedinci moraju postati oni koji kul u društvu, a pozitivnih priča u Hrvatskoj još uvijek ima.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. buba.ba piše:

    e ovo su naša djeca! tate i mame Evačić i Sačarić i Sačarić-Knok , trebamo biti ponosni, bez lažne skromnosti

Komentari su zatvoreni.