Prije šest mjeseci osnovan županijski ‘Infodesk’ – informativni centar za mlade

IMG_8605m Infodesk informativni centar za mlade Udruga Glas mladih Zupanijski savjet mladihPredstavljanje projekta „Infodesk“ – informativni centar za mlade te Nacionalna koordinacija županijskih savjeta mladih bile su glavne teme ovaj tjedan sjednice Savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Projekt „Infodesk“ – informativni centar za mlade predstavio je, kao prijavitelj tog projekta, predsjednik Udruge Glas mladih Križevci Željko Jurković koji se pri tome osvrnuo na istraživanje o potrebama i interesima mladih provedeno od strane Županijskog savjeta mladih. Prema rezultatima istraživanja 37% mladih izjasnilo se kako nisu upoznati s nikakvim aktivnostima na području Koprivničko-križevačke županije koje se nude mladima, a njih 47% izjasnilo se kako nisu uključeni ni u jednu aktivnost vezanu za mlade pa je tim povodom u prosincu 2015. godine osnovan „Infodesk“ – informativni centar za mlade.

IMG_8598m Infodesk informativni centar za mlade Udruga Glas mladih Zupanijski savjet mladihOvaj centar trenutno u pripremi ima projekt koji planira prijaviti na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojim će se provoditi aktivnosti okupljanja institucija koje se bave mladima, organizirati info točke odnosno individualna savjetovanja, pokrenuti portal „Infodesk“ s cijelom ponudom za mlade,  pokrenuti besplatni broj putem kojeg se mladi mogu informirati, postaviti info panoe, održati radionice s ciljem predstavljanja reforme „Garancije za mlade“ kao i konferenciju o informiranosti mladih te u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije provesti predavanja o zdravstvenoj zaštiti mladih i prevenciji. Ovaj hvalevrijedan projekt podržali su župan Darko Koren i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla te su ujedno potpisali Ugovore o partnerstvu s Udrugom Glas mladih Križevci.

IMG_8596m Infodesk informativni centar za mlade Udruga Glas mladih Zupanijski savjet mladihDruga točka dnevnog reda bila je Nacionalna koordinacija županijskih savjeta mladih o čemu je govorio predsjednik Savjeta mladih Dario Car te istaknuo kako će od 1. srpnja ove godine Županijski savjet mladih preuzeti predsjedavanje Nacionalnom koordinacijom te tim povodom organizirati zajedničku sjednicu osnovanih županijskih savjeta mladih u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Vezano

Komentari su zatvoreni.