Razvojni centar i tehnološki park u Križevcima traži viziju poslovanja?

DSC05473-1_razvojni_centar_tehnoloski_park_gradiliste_vizija_ePodravina_by_Admir_SinaniNA KOLEGIJU GRADONAČELNIKA Razvojni centar i Tehnološki Park projekt je financiran iz EU fondova u vrijednosti od 33,8 milijuna kuna, iz križevačkog proračuna odlazi samo 400 tisuća kuna, a sveukupni iznos od 34,2 milijuna kuna uključuje izgradnju infrastrukture i stvaranje preduvjeta za razvoj poduzetništva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

U Križevcima je u ponedjeljak održana 32. sjednica kolegija Gradonačelnika, a prva točka dnevnog reda bila je razmatranje Izvješća o radu i financijskom poslovanju Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o.

Vršiteljica dužnosti direktorice Kristina Vrhovec-Žohar podnijela je izvješće te istaknula kako je aktivnost centra značajno smanjena zbog provedbe projekta “Razvojni centar i tehnološki park”, a kao otežavajući faktor u provedbi navela je nedostatak stručnog kadra.

DSC05475_razvojni_centar_tehnoloski_park_gradiliste_vizija_ePodravina_by_Admir_SinaniNa web stranicama grada Križevaca izašao je 2. lipnja dokument koji poziva zainteresirane na nadmetanje za provedbu postupka nabave stručne podrške u organizaciji i uspostavi Razvojnog centra i Tehnološkog Parka Križevci te savjetovanje i edukaciju uprave i zaposlenika Razvojnog centra i Tehnološkog Parka Križevci. U opisu zadatka između ostalog traži se izrada Programa stvaranja novih poduzetnika, suradnja na izradi poslovnih dokumenata važnih za poslovanje RC i TP i sl. Ukratko – prostor traži viziju i misiju poslovanja te operativni plan rada.

Natječaj je bio otvoren do 10. lipnja, a rok od osam dana čini se iznimno kratak za izradu dokumenta koji bi trebao postaviti temelje budućeg gospodarskog i poduzetničkog zamašnjaka razvoja grada i okolice. Križevački poduzetnički centar raspisao je 20. travnja 2016. godine javni natječaj za imenovanje direktora/ice društva na 4 godine, ali rezultata još uvijek nema.

Također, nedavno je u Nadzorni odbor KPC-a izabran Tomislav Pavlic, voditelj Studentskog poduzetničko-tehnološkog inkubatora u Bjelovaru. Tko će preuzeti direktorsku poziciju i upravljati RC i TP zasad je još uvijek nepoznanica, a u kuloarima se spominje i ime Tihomira Hodaka, bivšeg dugogodišnjeg direktora KTC-a.

DSC05480_razvojni_centar_tehnoloski_park_gradiliste_vizija_ePodravina_by_Admir_SinaniI dok građevinski radnici naporno oblikuju impresivno zdanje od 8.490 metara kvadratnih, koje bi Križevcima trebalo donijeti veliki impuls u stvaranju novih radnih mjesta i razvoju poduzetništva, čini se kako pred budućom upravom stoji zanimljiv posao ekipiranja kvalitetnih ljudskih resursa koji će to moći iznijeti na svojim leđima kako bi prostor u potpunosti profunkcionirao.

Nositelj projekta je grad Križevci, a partneri su Visoko gospodarsko učilište i Križevački poduzetnički centar. Projekt završava 31. rujna 2016. godine i zgrade će biti spremne za prve stanare poduzetnike.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Čudi me Grad i Visoko gospodarsko učilište, nemaju uvid u stručne mlade ljude, koje bi mogli angažirati. Stalno je “povika”, da mladi odlaze i da nemaju posla?!
    U svakom slučaju, drago mi je da projekt završava u rujnu, i da će biti mjesta za sve one koji žele osmisliti svoje radno mjesto. Čini mi se da će, osobna inicijativa, biti sve prisutnija, mislim da je to dobro. Imamo puno uspješnih inovatora, koji bi mogli biti i zamašnjak, svima koji žele raditi i ne ovisiti o Državi- Gradu.
    Sretno svima!

Komentari su zatvoreni.