Crowdfunding: prikupite sredstva za projekt vaše udruge grupnim financiranjem

qf5yp5z1rhghpcyamtkd_STEMI_robot_pauk_upravljanje
STEMI na Noći istraživača 2015. godine

Možda se nalazite u situaciji u kojoj imate izvrsnu ideju za vašu udrugu, a nemate sredstava u budžetu ili projektu. Srećom, internet omogućuje spajanje s ljudima po čitavom svijetu koji bi mogli podržati vašu ideju i pomoći joj da zaživi. To nazivaju crowdfundingom (ili na hrvatskom – grupnim financiranjem).

Mateja Kuhar, autorica projekta ekološke olovke Fabula, koja se okušala i u crowdfundingu
Mateja Kuhar, autorica projekta ekološke olovke Fabula, koja se okušala i u crowdfundingu

Kroz program Crowdfunding akademije do sada smo educirali i mentorirali više od 25 timova koji su za svoje projekte prikupili ukupno više od milijun kuna od podržavatelja iz Hrvatske i cijelog svijeta. Neki od tih timova su:
Okus doma Centra za mirovne studije (skupljeno 130 tisuća kuna),
Lighten the Load – izrada nosiljki za majke izbjeglica (skupljeno 88 tisuća kuna),
Solar Boat – izgradnja solarnog jedrenjaka (skupljeno 137 tisuća kuna),
STEMI – edukativni robot (sakupljeno 245 tisuća kuna.

crowdfunding_academyTrenutno je u tijeku zaprimanje prijava na program proljetnog izdanja Crowdfunding akademije u organizaciji društvenog poduzeća Brodoto i Zelene energetske zadruge. Ove godine će vas educirati vrhunski predavači iz područja razvoja projekata, komunikacija, dizajna, videa i svega ostalog što je potrebno za uspješnu crowdfunding kampanju. Zato se pozivaju udruge da se sa svojom idejom do 29. svibnja prijave na Crowdfunding Academy, četverotjednu edukaciju o pripremi i provedbi crowdfunding kampanja. Ove godine od polaznika očekujemo participaciju u troškovima, međutim u suradnji sa UNDP Hrvatska i drugim sponzorima pripremili smo i stipendije za one s dobrim idejama, a bez financijskih sredstava. Više informacija i prijave: www.crowdfundingacademy.eu

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.