Tanja Baran imenovana vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme

Tanja Baran 1_HRT_by_Krasnodar_PersunNa prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas (20. travnja 2016., op.ur.) Tanju Baran vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika HRT – Radija Sljeme nakon što je te dužnosti razriješena Ivanka Zorić.

Tanja Baran rođena je 1973. godine. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala u području kroatistike na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskome radiju (HRT – HR) bavila se ponajprije prezentiranjem dijelova hrvatske književne, jezične i tradicijske kulture te religijskim temama. Od 1994. do 2010. godine radila je kao novinarka, reporterka, voditeljica i urednica na HRT – Radiju Sljeme. Autorica je, urednica i voditeljica emisije Kajkavijana. Uređivala je emisiju Hvaljen Isus i Marija te vodila emisije Zagrebačka narodna škrinjica, Mlade nade, Iz prve ručice, Film na 88,1, emisije o popularnoj duhovnoj i tamburaškoj glazbi. Bila je scenaristica i voditeljica glazbenih emisija uživo s publikom u izravnome prijenosu HRT – Radija Sljeme.

Od 2010. djelovala je kao urednica u Redakciji religijskoga programa Informativnoga programa Hrvatskoga radija te od 2014. u Produkcijskome odjelu Kultura, umjetnost, religija. Urednica je emisija Susret u dijalogu i Trag vjere na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), gdje je i komentatorica prijenosa euharistijskih slavlja. Uredila je i komentirala više prijenosa papinih pohoda u Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu. Surađivala je u Obrazovnome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV) na seriji emisija o hrvatskoj usmenoj književnosti. Objavila je više znanstvenih radova te sudjelovala na više znanstvenih skupova. Autorica je i voditeljica više kulturnih manifestacija. Aktivno se bavila glazbom. Predsjednica je Udruge za promicanje znamenitih Križevčana Dr. Stjepan Kranjčić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.