U subotu koncert ‘Gudalo protiv trzalice’ Filipa Novosela i Tihomira Hojsaka

CSf 2016 _ Bow VS Plectrum webBow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice) duo je Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) nastao s idejom o spajanju dva žičana instrumenta različite tradicije sviranja. Kontrabas, sviran gudalom, i hrvatski tradicionalni instrument, tambura, svirana nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom čine jedinstvenu i svježu kombinaciju na cjelokupnoj glazbenoj sceni.

Glazba koju ovaj duo izvodi kombinira mnoge glazbene stilove, ali je ipak svoje temelje našla u etno glazbi šire balkanske i panonske regije te suvremenog jazza. U originalnim kompozicijama koje skladaju i Hojsak i Novosel isprepliću se razni folklorni motivi i nepravilni ritmovi karakteristični za glazbu odakle dolaze, harmonijski jezik suvremenog jazza i virtuozne improvizacije u kojima pokazuju puni potencijal svojih instrumenata.

Kao duo, nastupali su u mnogim dvoranama i klubovima diljem Hrvatske, a ističu se i nastupi na državnim televizijama dok su individualno nastupali u raznim glazbenim kombinacijama po cijelom svijetu. U križevački Klub kulture dolaze u sklopu 12. Culture Shock Festivala, a povodom 11. rođendana nezavisnog portala Križevci.info, održati koncert u subotu 16. travnja, koji se ujedno zatvara ovogodišnji festival. Ulaznice se u pretpodaji nalaze u Art Rock Caffeu i Klubu kulture po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta koštati 40 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.