Ultimate magazine theme for WordPress.

IN MEMORIAM: Marcel Kovačić (1951.-2016.)

12916150_10207938372609638_5065237951278434469_o_Marcel_Kovacic_by_Zdenko_BalogNakon duge i teške bolesti jutros je u 66. godini preminuo Marcel Kovačić, staklarski naučnik iz poznate križevačke obrtničke obitelji Kovačić koja je imala staklarsku radnju na Strossmayerovu trgu. Rođen je u Križevcima 1951. godine gdje je završio osnovnu školu. Pohađao je sjemenište, a zatim je završio građevinsku školu u Pakracu. Kod oca Marcela izučio se za proizvođača zrcala i staklorezača, a godinama je potom sve do umirovljenja radio u Pučkom otvorenom učilištu kao domar Hrvatskoga doma.

Križevčanima je, ipak, najpoznatiji po svojim fotografijama. Bio je, doista, istinski foto kroničar svih zbivanja u Križevcima i potkalničkom Prigorju. Nije bilo događaja koje Marcel Kovačić nije ovjekovječio i dokumentirao za povijest svoga grada, grada svetog Marka Križevčanina, . Slikao je po danu i noći, slikao je svakog vikenda, svakog blagdana, pa i onda kada je već trpio bolove zbog bolesti.

Zacijelo je jedan od najboljih križevačkih fotoamatera, ali i profesionalac novinske fotografije, s obzirom na brojne objavljene radove u dnevnim, tjednim i mjesečnim tiskovinama. Bio je među utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice u Križevcima, gradski vijećnik HDZ-a, i član Pastoralnog vijeća Župe svete Ane. Bilo je, doista, po onoj, ako ne slika Marcel, kao da se nije dogodilo.(RKŽ)

Možda vam se svidi
SIO
SIO

Marcel Kovačić bio je jedan od osnivača i dugogodišnji aktivni član Foto kino video kluba Križevci, Zajednice tehničke kulture Križevci.
U ime bivših članova kluba neka mu je vječna slava i hvala.

petolas
petolas

Moja sečanja na križevce uključuju i Marcelov lik… Žal mi ga je…

sasa
sasa

Neka mu je vjecna slava!

SIO
SIO

Marcel. Kovačić bio je jedan od osnivača i dugogodišnji aktivni član Foto kino video kluba Križevci, Zajednice tehničke kulture Križevci. U ime bivših članova kluba neka mu je vječna slava i hvala.

Milan
Milan

Slava mu i hvala!!!