Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

IN MEMORIAM: Marcel Kovačić (1951.-2016.)

12916150_10207938372609638_5065237951278434469_o_Marcel_Kovacic_by_Zdenko_BalogNakon duge i teške bolesti jutros je u 66. godini preminuo Marcel Kovačić, staklarski naučnik iz poznate križevačke obrtničke obitelji Kovačić koja je imala staklarsku radnju na Strossmayerovu trgu. Rođen je u Križevcima 1951. godine gdje je završio osnovnu školu. Pohađao je sjemenište, a zatim je završio građevinsku školu u Pakracu. Kod oca Marcela izučio se za proizvođača zrcala i staklorezača, a godinama je potom sve do umirovljenja radio u Pučkom otvorenom učilištu kao domar Hrvatskoga doma.

Križevčanima je, ipak, najpoznatiji po svojim fotografijama. Bio je, doista, istinski foto kroničar svih zbivanja u Križevcima i potkalničkom Prigorju. Nije bilo događaja koje Marcel Kovačić nije ovjekovječio i dokumentirao za povijest svoga grada, grada svetog Marka Križevčanina, . Slikao je po danu i noći, slikao je svakog vikenda, svakog blagdana, pa i onda kada je već trpio bolove zbog bolesti.

Zacijelo je jedan od najboljih križevačkih fotoamatera, ali i profesionalac novinske fotografije, s obzirom na brojne objavljene radove u dnevnim, tjednim i mjesečnim tiskovinama. Bio je među utemeljiteljima Hrvatske demokratske zajednice u Križevcima, gradski vijećnik HDZ-a, i član Pastoralnog vijeća Župe svete Ane. Bilo je, doista, po onoj, ako ne slika Marcel, kao da se nije dogodilo.(RKŽ)

SIO
SIO

Marcel Kovačić bio je jedan od osnivača i dugogodišnji aktivni član Foto kino video kluba Križevci, Zajednice tehničke kulture Križevci.
U ime bivših članova kluba neka mu je vječna slava i hvala.

petolas
petolas

Moja sečanja na križevce uključuju i Marcelov lik… Žal mi ga je…

sasa
sasa

Neka mu je vjecna slava!

Milan
Milan

Slava mu i hvala!!!

wpDiscuz