Hladno pivo ‘osvježilo’ krcat Klub kulture

IMG_0115_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogObjavu programa ovogodišnjeg, 12. izdanja Culture Shock Festivala 3. ožujka dobar dio publike, već naviknut na ponudu uzbudljivih i zanimljivih kulturno-obrazovnih iznenađenja tijekom mjesec i pol dana u Križevcima, dočekao je s velikim nestrpljenjem. Dvadeset i osam događaja ispunilo je četvrtke, petke i subote u Klubu kulture, no pogledom na www.c-shock.org jedan datum ostao je pod upitnikom – za 1. travnja bio je najavljen koncert iznenađenja.

IMG_9976_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogIMG_0203_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogIMG_1012_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianNo, organizatori festivala nisu dali dežurnim skepticima da se razmašu teorijama o još jednoj prvoaprilskoj podvali “onih iz podruma” već su za dan-dva taj termin ažurirali informacijom da u Križevce dolazi Hladno pivo! Doduše, ovo nije prvi put da najpopularniji hrvatski rock-bend svira u gradiću podno Kalnika, jer su još 2010. nastupili na lokalnom moto-susretu na otvorenom, no ovo im je prva prava klupska svirka, “gdje se najbolje osjećaju. Kontakt s publikom je prisan i upravo tu ovi majstori mogu dati najviše”, kako ih je nedavno opisao komentator Glasa Slavonije.

IMG_0480_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianIMG_0429_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianIMG_0052_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogNarednih dana i tjedana skepsa se izmjenjivala s oduševljenjem, postavljalo se puno pitanja oko toga dolazi li Hladno pivo uistinu u Klub kulture, padali su zlobni komentari na službeni plakat događaja koji je prikazivao samo četiri člana benda “jer za puni sastav organizatori nemaju dovoljno novaca”. No, publika je ispravno reagirala, fanovi su prepoznali priliku da u malom lokalnom klubu, na sada već kultnom festivalu, uživaju u živoj, žestokoj svirci omiljenih rockera. I nisu pogriješili, Klub kulture je 1. travnja navečer bio ispunjen odličnom atmosferom i pozitivnim raspoloženjem.

IMG_0259_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogIMG_0304_a_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_zdenko_balogIMG_0978_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianNakon instalacije punog kombija opreme, efikasne tonske probe i druženja s fanovima u restoranu lokalne craft pivovare, Hladno pivo je u 22 sata počelo s koncertom u kojem je dupkom ispunjen Klub kulture uživao preko dva sata. Publika šarolike starosne dobi prvi je dio koncerta doživila nešto mirnije, dok je u drugom dijelu žustrije reagirala, posebno na stariji dio repertoara Hladnog piva, kako je komentirao i gitarist Zoki nakon izvedbe žestokog hita “Biološki sat”:
– Znači, treba vam točno sat i petnaest minuta da se zagrijete!”

IMG_0505_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianIMG_1012_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardianIMG_1057_hladno_pivo_klub_kulture_culture_shock_2016_dragutin_andric_soundguardian“Piva je ova stvarno odlična, ova vaša, nisam to očekivao, možda čak za nijansu i predobra”, nahvalio je frontmen Mile domaće craft pivo koje se u svijetloj i tamnoj varijanti te večeri nudilo publici, dok je bend nizao hitove poput: Messi, Pravo ja, Konobar, Zimmer Frei, Ezoterija, Fur Immer Punk, Šamar, Firma, Pitala si me, itd. Odlično se zabavivši, križevačka je publika te večeri pokazala veliku privrženost opusu Hladnog piva, čiji je koncert zasigurno ušao među najposjećenije događaje Kluba kulture. Realizacije ovog velikog i organizacijski vrlo zahtjevnog koncerta ne bi bilo bez pregovaračkih i menadžerskih sposobnosti P.O.I.N.T.-ovih volontera, koji su profesionalnim pristupom još jednom podigli razinu kulturne ponude u gradu. Također, bez podrške zaposlenika udruge K.V.A.R.K. ovaj poduhvat ne bi bio izvediv, kao ni čitav projekt Culture Shock Festivala, koji ove dvije udruge zajednički uspješno organiziraju od samog početka 2005. godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.