Dovršeno kriminalističko istraživanje prijevare

stop policijaPolicijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40–godišnjakinjom s područja Virovitičko – podravske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Sumnja se da je osumnjičena 1. ožujka oko podneva u Doljancu prijevarom iz kuće uzela novac. Prethodno je telefonom nazvala, predstavila se kao djelatnica banke, zatražila da oštećeni prikupi sav novac koji posjeduje jer da je nevažeći i treba ga promijeniti, te da će ga netko od djelatnika banke pokupiti i naknadno vratiti originalne novčanice. 76 – godišnji vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare protiv osumnjičenice je  podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dobro je podsjetiti: Nepoznata je osoba pred vašim vratima – Budite oprezni

U cilju preveniranja ovakvih i sličnih prijevara i krađa Policijska uprava poziva građane, osobito osobe starije životne, da budu oprezni kad im se javi nepoznata osoba:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom bez obzira kako se one predstavljaju (službene osobe, predstavnici raznih poduzeća,…). Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi. U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Sve službene osobe dužne su ih imati i dati vam ih na uvid.
  • Ne nasjedajte na „povoljnu prodaju skupih predmeta“ (medicinska pomagala, mobiteli, markirana roba, zlato, osiguranja, …),
  • Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice  bankovne kartice niti novac,
  • Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, ili ako uočite sumnjive osobe i vozila, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192. Zapamtite izgled osoba i vozila, zapišite podatke o vozilu i opis osoba,
  • Ukoliko i dogovorite sastanak s nekom nepoznatom osobom (razne prezentacije, prodaje) pozovite nekog od obitelji ili susjeda.
Vezano

Komentari su zatvoreni.