NewsBarovci večeras u Klubu kulture – koga u Hrvatskoj dira satira?

Plakat_Newsbar_CSF_2016_WEBUobičajena tribina četvrtkom u sklopu 12. Culture Shock Festivala večeras će u križevačkom Klubu kulture od 19:30 sati ugostiti urednike i realizatore satiričnog news portala News Bar predvođene Bornom Sorom, s temom “Koga dira satira?”. Naime, baš je prošli tjedan programsko vodstvo HRT-a iz etera nacionalne televizije uklonilo njihov najnoviji projekt, satiričnu emisiju “Montirani proces”, koja u 45 minuta show programa tjedno obrađuje društveno-političke aktualnosti.

Čitav slučaj je detaljno analizirao portal Faktograf.hr u jučerašnjem članku “Zašto je zapravo zabranjen “Montirani proces”?“, a povodom HRT-ovog neargumentiranog ukidanja satirične emisije “Montirani proces” danas su reagirale i organizacije aktivne u Platformi 112, Hrvatsko novinarsko društvo, Građanski odbor za ljudska prava, Antifašistička liga i Domino, otvorenim pismom Programskom vijeću HRT-a, Povjereniku za korisnike usluga HRT-a i Vijeću za elektroničke medije.

Kakva je hrvatska satirična stvarnost, koga sve dira satira i jesmo li za satiru spremni, samo su neka od pitanja kojih će se dotaknuti u izlaganju i raspravi a gostima. Stoga se pozivaju građani da u što većem broju prisustvuju tribini i sudjeluju u raspravi o ugroženosti slobode medija te sudbini političke satire u nas, s obzirom da se, također, radi o umjetničkoj formi koja, podsjetimo, spada u slobodu izražavanja i kao takva je zaštićena Ustavom RH.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.