Robert Pašičko primljen u počasno članstvo udruge P.O.I.N.T.

Robert_Pasicko_osoba_godine_2014_trece_mjestoU križevačkom Klubu kulture u subotu 27. veljače 2016. godine održana je redovna godišnja izvještajna skupština udruge P.O.I.N.T. Na jednoipolsatnoj sjednici narativni izvještaj o radu udruge u prošloj godini podnijeli su predsjednik udruge Mario Rajn i tajnik Nikola Matosović. Tom prilikom predstavljen je i od članova prihvaćen i financijski izvještaj, prema kojem je udruga u 2015. godini imala ukupno 22.883,24 kuna prihoda i 24.035,91 kuna rashoda. Skupština je u počasno članstvo jednoglasno primila dr.sc. Roberta Pašička, stručnjaka za obnovljive izvore energije u UNDP-u Hrvatska, s kojim je kao članom Planinarskog društva “Kalnik” Križevci uspješno surađivala na dosadašnja sva četiri izdanja Pinklecfesta, kao i drugim kulturnim te obrazovnim projektima udruge.

4. Pinklecfest: Put kleti potkalničkog krajaDvadeset posto više članova

Među značajnim novostima u udruzi istaknut je priljev devet novih članova, mahom ispod 25 godina starosti, što čini povećanje članstva od 20%. Kako bi se mlađi članovi čim prije priključili redovnim aktivnostima udruge, ali i unaprijedili vlastite kompetencije, stariji članovi organizirali su seriju internih radionica pod nazivom “5points” sa sljedećim temama: participativno programiranje prostora udruge, ispunjavanje projektnih prijava, sastavljanje životopisa, pisanje motivacijskog pisma, profesionalno savjetovanje članova udruge.

Uz donošenje novog statuta usklađenog sa Zakonom u udrugama, P.O.I.N.T. je prošle godine također promijenio sjedište udruge, a na istoj adresi Marijana Detonija 34 su vlastitim sredstvima uredili i dvadesetak kvadrata višenamjenog uredskog prostora, koji im služi za održavanje manjih radionica, redakcijski i projektni rad te sastanke tijela udruge.

11101643_10205268854055784_2339841432452737202_o_kolinda_priznanje_point_dan_GradaPriznanje Grada za deset godina rada

Povodom deset godina djelovanja udruga P.O.I.N.T. je 2015. godine primila priznanje Grada Križevaca za rad na promicanju izvaninstitucionalnog obrazovanja i nezavisne kulture, informiranja i novinarstva te suvremene umjetnosti, novih tehnologija i medija. Također je najdugovječniji aktivni projekt udruge, Sajam studija, čije se 12. izdanje održalo krajem prošle godine, od strane Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja uvršten među primjere dobre prakse. Na tom jednosatnom druženju 30-ak studenata s 80-ak srednjoškolaca, mahom gimnazijalaca, još jednom se potvrdila visoka korisnost ovakvog projekta u profesionaloj orijentaciji mladih Križevčanki i Križevčana.

Vrijedi spomenuti i kontinuiran stručni rad članova volontera na informacijsko-komunikacijskoj infrastrukturi udruge, gdje je obavljeno cjelokupno preseljenje k novom ponuditelju hostinga te je unaprijeđen rad mnogih servisa, među ostalim i “oblaka” koji koriste članovi udruge. Također, za učinkovitiju koordinaciju i pregledniji rad uspostavljen je web forum za članove udruge. Stalno se radi i na unaprjeđenju mogućnosti glavnog web projekta udruge – neprofitnog elektroničkog medija, internetskog portala Križevci.info, za koji je upogonjena i mobila verzija.

IMG_4769_Google_Play_Kiosk_Krizevci_infoŽupanija nije isplatila sva odobrena sredstva

Među odrađenim projektima udruge istaknut je 11. Culture Shock Festival koji P.O.I.N.T.-ovke i P.O.I.N.T.-ovci već preko jednog desetljeća realiziraju u suradnji s udrugom K.V.A.R.K. Za već spomenuti 4. Pinklecfest, koji je održan tijekom dva tjedna listopada i ugostio čak 28 predavača različitih dobnih skupina, treba uputiti javnu kritiku Koprivničko-križevačkoj županiji koja je kroz program javnih potreba najprije odobrila, a zatim ipak nije isplatila sredstva po realizaciji projekta.

Od planova za 2016. godinu jedan od projekata je upravo u tijeku, 12. izdanje Culture Shock Festivala za koji se organizatori nadaju, iako ga realiziraju u financijski vrlo oskudnim uvjetima, da će biti odlično posjećen i podignuti kulturno-obrazovnu ponudu u gradu za još jednu razinu. U sklopu festivala P.O.I.N.T.-ovci u vlastitoj produkciji pripremaju i kazališnu predstavu, englesku monodramu koju priprema i režira njihov član Josip Martinčić, inače student prve godine engleske književnosti i dramaturgije na Sveučilištu u Londonu.

IMG_6437_Croatian_makers_krizevci_croduino_point_arduino_gimnazijaŠto P.O.I.N.T. sprema za ovu godinu

U 2016. godini udruga se planira dodatno posvetiti tehnološko-inovacijskim projektima, pa tako već odlično surađuje s križevačkom Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga na projektu Croatian Makers Križevci, a dogovoraju se i neke druge suradnje. Programiranju vičniji članovi sa suradnicima rade na online registru članova udruge koji bi uskoro trebao biti pušten u produkciju, a intenzivno se radi na redizajnu i sadržajnom osvježivanju web leksikona Križevci.eu.

Novi projekt u portfelju udruge su i Večeri udaraljkaša Križevci, koji će P.O.I.N.T. ove jeseni realizirati u suradnji s Glazbenom školom Alberta Štrige i profesorom Josipom Konficem, također počasnim članom udruge. P.O.I.N.T.-ovci su za kraj godine najavili i neka iznenađenja, a nadaju se da će progresivnost njihovih projekata i inicijativa lokalna i županijska uprava barem dijelom popratiti i financijski podržati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.