Cjelodnevno III. Savjetovanje za uzgajivače konja u restoranu ‘Vojarna’

IMG_4758_konjiDanas se u Križevcima u restoranu „Vojarna“, na Trgu Sv. Florijana 17, održava III. Savjetovanje za uzgajivače konja, koje organizira Hrvatska poljoprivredna agencija u suradnji sa Središnjim savezima i udrugama uzgajivača konja Hrvatske, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevci.

Cilj Savjetovanja je stručno informiranje i edukacija uzgajivača, vlasnika i ljubitelja konja te ostalih zainteresiranih za konjogojstvo. Predavanja će održati stručnjaci s Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta J.J. Strossmayera iz Osijeka, te stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskog konjičkog saveza, Hrvatske poljoprivredne agencije i konjogojci praktičari.

Sudionicima savjetovanja prezentirat će se trenutno stanje konjogojstva Republike Hrvatske, uzgoj konja za daljinsko jahanje, potencijali sportskog konjogojstva, preventivne i zdravstvene mjere zaštite konja te hranidba konja. Svoje djelovanje će predstaviti Hrvatska udruga uzgajivača športskih konja, koja ove godine obilježava 30 godina postojanja. Održat će se i okrugli stol na temu “Nacionalni program poticanja provedbe uzgojnih programa za toplokrvne pasmine i uzgojne tipove konja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.