Održano županijsko natjecanje u znanju „Čitanjem do zvijezda“ u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci

Citanjem do zvijezda 2

U petak 26. veljače 2016. točno u podne u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ Križevci održana je županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda“. Radi se o projektu Hrvatske mreže školskih knjižničara (HMŠK) u koji je naša škola uključena od samog početka, tj. treću godinu zaredom. Projektom se učenike želi potaknuti na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, kao i poučiti ih informacijskim tehnikama, vještinama i znanjima.

Citanjem do zvijezda 3

Na županijskom natjecanju sudjelovalo je petero učenika drugih, trećih i četvrtih razreda: Tena Lovreković (3.h), Nikolina Babok (3.a), Ana – Marija Ferenčak (2.a), Mihaela Lepčić (2.a) i David Sever (4.a). Natjecanje su pripremili i proveli članovi povjerenstva iz škole, Maja Baksa Žeđa, dipl. knjižničar-mentor, Danijela Srbljinović, prof. i Zdravko Poharc, prof. te Martina Majdak, prof. iz Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.
Natjecanje je provedeno ispunjavanjem ispita znanja internetskim putem. Kako bi mogli pristupiti natjecanju, učenici su morali pročitati grotesknu tragediju Ive Brešana „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ i roman „Budi Hamlet, pane Hamlete“ Tahira Mujičića, nakon čega su odgovarali na pitanja o fabuli i likovima pročitanih djela te na dodatna pitanja o piscu i žanru.
Najbolji uspjeh postigla je učenica 3. a razreda Nikolina Babok s 92% točnih odgovora, čime je osigurala nastavak natjecanja na državnoj razini.

Maja Baksa Žeđa

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.