P.O.I.N.T.-ovac Mario Rajn primljen u Akademiju za politički razvoj

Mario_Rajn_predsjednik_udruge_POINTAkademija za politički razvoj (APR) iz Zagreba objavila je danas popis 13. po redu generacije s ukupno 27 polaznika njihovog Godišnjeg programa, kojim obrazuju i povezuju mlade lidere i profesionalce iz različitih sektora – politike, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, medija i znanosti. Riječ je o jedinstvenoj platformi za dijalog, raspravu i suradnju mladih ljudi različitih političkih provenijencija, ideoloških stajališta i sektorskih pripadnosti. Nakon selekcijskog procesa nad više od 150 prijava, u 13. generaciju je primljen i Mario Rajn, predsjednik Udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, izvršni direktor u Trgo-agenciji d.o.o. te aktivist u područjima obrazovanja, novih tehnologija i kulture.

Provođenjem Godišnjeg programa APR nastoji doprinijeti razvoju društvenog povjerenja, uzajamnosti, tolerancije i suradnje među današnjim i budućim donosiocima političkih odluka i dionicima različitih javnih politika, te tako graditi temelje stabilne i učinkovite demokratske vlasti u Hrvatskoj. Godišnji program Akademije od početka se provodi u partnerstvu sa Vijećem Europe i uklopljen je u njihov projekt obrazovanja političkih, ekonomskih i društvenih lidera u tranzicijskim državama. APR su do danas uspješno završili sljedeći Križevčani: stručnjak za razvoj projekata u UNDP-u dr.sc. Robert Pašičko (2013.), mr.sc. Hrvoje Belani (2014.), stručnjak za e-zdravstvo i također P.O.I.N.T.-ovac te Tomislav Katanović (2015.), zamjenik gradonačelnika Križevaca i predsjednik križevačkog HSS-a.

Naslovna-1230x557_APR_godisnji_program_Akademija_politicki_razvojOsim Godišnjeg programa, APR od 2013. provodi projekt “Lokalni programi APR-a” kojim se žele unaprijediti znanja i kompetencije lokalnih lidera i profesionalaca i potaknuti njihova suradnja na razvojnim projektima u lokalnim zajednicama. Od 2014. provodi se i “Studentski program APR-a” koji je namijenjen političkom obrazovanju i povezivanju studenata i netom svršenih diplomanta. Od Križevčana Studentski program APR-a trenutno pohađa Ivan Ledinski, gradski vijećnik iz redova križevačkog SDP-a.

Vrijedi također spomenuti da će se prvi od četiri seminara za novoupisanu generaciju Godišnjeg programa održati u Križevcima od 18. do 20. ožujka 2016. godine, pod nazivom „Građanin, društvo i politika u suvremenoj demokraciji“. Osim prvog seminara u Križevcima, Godišnji program će ove godine uključivati drugi seminar u svibnju u Makarskoj, Godišnju konferenciju APR-a u listopadu te sudjelovanje na Svjetskom forumu za demokraciju Vijeća Europe, koji će se održati od 7. do 9. studenog 2016. u Strasbourgu. Akademija također tijekom godine organizira i  okrugle stolove i rasprave o aktualnim temama iz političkog i društvenog života, potičući na taj način dijalog i suradnju među ključnim dionicima u pojedinim područjima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.