Iz obiteljske kuće u Gornjoj Rijeci ukrao televizor i motorni čistač

stop policijaU protekla 24 sata na području Policijske uprave Koprivničko-križevačke zabilježeno je šest kaznenih djela, od kojih dvije teške krađe provaljivanjem i jedna krađa. Teška krađa provaljivanjem zabilježena je unazad tjedan dana u Gornjoj Rijeci, gdje je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću i otuđio televizor i motorni čistač.

Također, između 14. i 19. siječnja u Koprivnici u Ulici Franje Mraza, nepoznati počinitelj je provalio u podrumsku prostoriju zgrade i otuđio bicikl Nakamura crno-plave boje. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Oko 15 sati u Koprivničkim Bregima nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće otuđio novac. Vlasnica je oštećena za više tisuća kuna.

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).

Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.

Vezano

Komentari su zatvoreni.