Još bolja specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita u Križevcima i Đurđevcu

IMG_0643m_SKZZ_specijalisticko_konzilijarna_zdravstvena_zastita_sporazum_2016U srijedu, 13. siječnja 2016. u Županijskoj upravi u Koprivnici potpisan je Sporazum o suradnji na osiguravanju specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite u Križevcima i Đurđevcu za 2016. godinu. Ugovor su potpisali župan Darko Koren, sanacijska upraviteljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Sandra Sinjeri, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu provode timovi (liječnik specijalista i medicinska sestra/tehničar) i zaposlenici koprivničke bolnice jednom tjedno u poslijepodnevnim terminima u trajanju od 4 sata, a interes same Županije jest daljnje širenje ovog oblika pružanja medicinskih usluga.

Tijekom 2015. godine Koprivničko-križevačka županija je, uz tri postojeće specijalističko-konzilijarne ambulante (dvije u Đurđevcu – oftalmološka i internistička, te psihijatrijska u Križevcima), osigurala proširenje specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite sa još tri ambulante (u Đurđevcu sa kiruškom od 1. siječnja 2015., a u Križevcima sa urološkom od 13. travnja 2015. i internističkom od 1. rujna 2015.). U 2015. godini u ovim ambulantama pregledano je ukupno 3640 pacijenata, što govori o važnosti i svrhovitosti daljnjeg širenja ovog oblika pružanja medicinskih usluga što je i interes Koprivničko–križevačke županije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.