Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1082

Tribina o televiziji na Culture Shock Festivalu 28. ožujka 2013. - gost Damir Matković, moderator Sandro Novosel (foto: R.Matić)
Tribina o televiziji na Culture Shock Festivalu 28. ožujka 2013. - gost Damir Matković, moderator Sandro Novosel (foto: R.Matić)
Tribina o televiziji na Culture Shock Festivalu 28. ožujka 2013. – gost Damir Matković, moderator Sandro Novosel (foto: R.Matić)

U Temi Krugova slušamo drugi isječak snimke tribine s novinarom Damirom Matkovićem na 9. Culture Shock festivalu 28. ožujka 2013. u križevačkom Klubu kulture, pod nazivom Televizija – igračka našeg stoljeća. Riječ je o televizijskom programu i o pretplati.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su dva kriminalistička romana i ogledi o kulturnoj politici, a knjižnica opet nudi i projekciju filma za svoje članove, te prezentaciju knjiga.

Vijesti Krugova govore o oslikavanju zidova Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, o zarušavanju zdanja u Pompejima uslijed dotrajalosti, o predstavi u kojoj je glavno lice Mozartova sestra, o aktivnostima Muzeja prekinutih veza u Zagrebu, što se sve zna o Michelangelovom osobnom životu i karakteru, o nekim novostima u CERN-u, o križevačkim planinarima…

Cilj kiževačkih planinara na Velebitu 19. rujna 2015. (foto: PD Kalnik)
Cilj kiževačkih planinara na Velebitu 19. rujna 2015. (foto: Planinarsko društvo Kalnik)

Na današnji datum rođeni su Michael Faraday i Saul Perlmutter, počelo je objavljivanje časopisa National Geographic, umrli su Frederick Soddy i Otto Robert Frisch.

Svemirski kutak se bavi fotografijama Plutona i Charona, kineskom astronautikom, rasporedom planeta po nebu i najavljuje početak jeseni.

Položaj Sunca u trenutku kad počinje jesen 23. rujna 2015. (iz programa Solar System Scope)
Položaj Sunca u trenutku kad počinje jesen 23. rujna 2015. (iz programa Solar System Scope)

U Zanimljivostima saznajemo o društvenoj i tehnološkoj razvijenosti neandertalaca i njihovim susretima i vezama sa suvremenim čovjekom.

Glazba koja je vezana uz teme ili uz neke obljetnice pripada Prljavom kazalištu, Andreu Bocelliju, Richardu Wagneru, Nicku Caveu, Davidu Coverdaleu, a predstavljamo i novi singl grupe Ostaci zvuka iz Pule čiji je autor bivši Križevčanin Ivan Kraljević, koji je ujedno i pjevač grupe.

"'Ostaci zvuka" - alter-rock grupa iz Pule, drugi zdesna bivši Križevčanin Ivan Kraljević (izvor: Ivan Kraljević)
“‘Ostaci zvuka” – alter-rock grupa iz Pule, drugi zdesna bivši Križevčanin Ivan Kraljević (izvor: Ivan Kraljević)

Ne dirajte mi krugove broj 1082 emitira se 22. rujna od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 26. rujna od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.