HSS: ‘Dončić oteo ŽUC-evima 400 milijuna kuna’, Jakšić: ‘Hrg je zaboravio da ŽUC vodi HSS’

Branko_Hrg_gradonacelnik_Krizevci_predsjednik_HSS

Nedavno su se priopćenjem, u kojem osuđuju ministra Hajdaš Dončića, oglasili iz središnjice Hrvatske seljačke stranke.

– Svojim posljednjim odlukama ugrozio je sigurnost velikog broja građana Hrvatske, a prvenstveno onih u ruralnim područjima, jer se zbog njegovih odluka planirani radovi na sanaciji velikog broja županijskih i lokalnih cesta ovog ljeta neće obaviti. Zbog nedostatka novca, će prvenstveno ruralna Hrvatska, ovu zimu dočekati s udarnim rupama na cestama, klizištima, poluurušenim i opasnim mostovima – navode iz HSS-a.

Hajdaš Dončić otima prihode ŽUC-evima i daje Hrvatskim cestama

Napominju da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture zadnjih par godina otima dio planiranih prihoda županijskim upravama za ceste i preusmjerava ih Hrvatskim cestama, te ističu da su županijske ceste vlasništvo države.

Iz HSS-a navode kako Hrvatske ceste raspolažu sa 264.000 kuna za održavanje po kilometru godišnje, a ŽUC-ovi u prosjeku šest puta manje, odnosno tek s oko 44.000 kuna godišnje. Ujedno, na jednog zaposlenog u ŽUC-u ide gotovo 100 kilometara cesta, a na jednog zaposlenog u Hrvatskim cestama svega 15 kimometara.

U zadnjih nekoliko godina prihodi županijskih uprava za ceste su se prepolovili, a troškovi održavanja povećali za 50 posto i stoga su neki ŽUC-ovi pred potpunim kolapsom, stoji u priopćenju HSS-a. Ističu da HSS radi zaštite sigurnosti građana na svim lokalnim prometnicama, traži preraspodjelu sredstava, sa jasno utvrđenim minimalnim standardima za cijelu Hrvatsku i pravilnicima za raspodjelu

Hajdaš Dončića nazvali su ‘Superhik’ ministar, koji koji otima siromašnima i daje bogatima, te ga optužili da je kroz četiri godine lokalnim sredinama oteo preko 400 milijuna kuna.
Priopćenje su završili rečenicom: Nije ovo bila Kukuriku, ovo je bila Alan Ford vlada.

Jakšić se nada da je ta komunikacija plod ljetnih vrućina

Mišel Jakšić

Jakšića mnogi vide kao budućeg gradonačelnika. Na navedeno priopćenje ubrzo je stiglo reagiranje iz SDP-a, a potpisao ga je Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog izbornog stožera Koprivnica.

– U svojim predizbornim napadima na stanje cesta u našoj Županiji, Branko Hrg je zaboravio neke važne činjenice. ŽUC koji bi trebao brinuti o stanju naših prometnica, već godinama vodi njegova stranka. A kako je brinuo o njima, najbolje govori primjer s cestama koje je Koprivnica dobila na dar od ŽUC-a. Tako je od 48 kilometara cesta koje je do tada održavao ŽUC, čak 28 kilometara u takvom stanju da traže potpunu rekonstrukciju – u reagiranju navodi Mišel Jakšić.

Dodaje da ŽUC godinama nije ulagao u Koprivnicu, iako je naš Grad sa skoro jednom trećinom svih vozila u Županiji morao biti na samom vrhu u održavanju prometnica.

– Čudnom se nekom geografskom logikom vodi taj naš, da ne kažemo, HSS-ov ŽUC. No osim ovog ŽUC-ovskog podsjećanja, vrijedi gospodina Hrga pod ovim predizbornim suncem, podsjetiti na još neke cestovne “poduhvate” iz režije koalicije HSS-a i HDZ-a Nije im bilo strano više puta otvarati radove na podravskom ipsilonu, pa ako treba i na tuđoj zemlji, dovesti mužikaše u predizbornu svrhu. Onda Sanaderu u čast, a sad im je i Karamarko mio. Ono što gospodinu Hrgu očito smeta jest hvalevrijedan napor ove Vlade koja, protivno nakani HSS-a i HDZ-a, do kraja ove godine brzu cestu dovodi do Križevaca (važna napomena za gospodina Hrga: bez naplate cestarine). I da, ta se brza cesta nastavlja graditi do Koprivnice i Bjelovara. I zato je lijepo vidjeti sliku Hrga kako slavi uspjeh ove Vlade, koja je dovela brzu cestu do njegovog grada. A na golemu količinu uvreda iz nedavnih prioćenja HSS-a, kao i na sadržaj istih, ne vrijedi gubiti vrijeme. Jedino se treba nadati kako je ta komunikacija plod predizborne nervoze i ovih ljetnih vrućina – zaključuje Jakšić. (GP)

20 godina CSF
Vezano
3 komentara
  1. marksistička borba piše:

    Jakšić je savršen predstavnik bahatog milanovićevizma u novom SDP-u. Nažalost taj vjetar nosi i SDP i državu u provaliju. Najbolji primjer takvog puta su izgubljeni predsjednički izbori, a tako ćemo proći i na parlamentarnim. Realno drugo ni ne zaslužujemo, na državnoj razini niti rezultata, ni kriterija nema. A u Križevcima vodstvu je bitnije nabiti se Jakšiću u guzu, pa možda biti 20. na listi za sabor, nego raditi za Križevce. O beskriterijskim uhljebljivanjima članova SDP-a bolje ni ne govoriti.

  2. ban piše:

    nisam član ni jedne opcije u ovom slučaju,ali taj Jakšić priča gluposti!!
    siguran sam da u sdp-u ima stručnih ljudi da demantiraju ovo s argumentima ,a ne da netko se javi samo kaj je kontra strana i da nekaj veli kaj opće ne pozna problematiku cestogradnje i održavanja i pravi idiota od sebe.
    šteta za tak mladog čovjeka da se opušta u nekaj kaj nezna

  3. VOLIM Križevce piše:

    “Iz HSS-a navode kako Hrvatske ceste raspolažu sa 264.000 kuna za održavanje po kilometru godišnje, a ŽUC-ovi u prosjeku šest puta manje, odnosno tek s oko 44.000 kuna godišnje. Ujedno, na jednog zaposlenog u ŽUC-u ide gotovo 100 kilometara cesta, a na jednog zaposlenog u Hrvatskim cestama svega 15 kilometara”

    Jakšićeva demagogija je eklatantan primjer SDPove “politike”: financijski osakatimo lokalnu samoupravu i ŽUCeve pa za “rezultate” okrivimo HSS i HDZ.
    Nažalost takvu predizbornu “strategiju” SDPa plaćaju građani i upravo je ukazivanje na to i bila svrha Hrgovog istupa !

Komentari su zatvoreni.