Udruga osoba s invaliditetom Križevci: Druga nagrada za društvene inovacije

Hedona // Čokolaterija

Udruga osoba s invaliditetom Križevci je prošli tjedan održala završno predstavljanje rezultata provedbe nagrađene društvene inovacije u sklopu projekta “Chocolateria CRIS”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila je Udruzi osoba s invaliditetom Križevci drugu nagradu za društvene inovacije za projekt „Chocolateria CRIS“ sa sljedećim obrazloženjem:

“Inovativno se razmišlja i u Križevcima, mjestu u kojem je osnovano društveno poduzeće Hedona u kojem su većina zaposlenih osobe s invaliditetom. Analizom nezaposlenih radno sposobnih osoba s invaliditetom iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i udruge zaključeno je da je najveći broj osoba s invaliditetom školovan za djelatnost pripreme hrane i slastica. Logična i vrlo slatka ideja bila je da se pokrene proizvodnja čokolada i pralina. „Križevačka čokolaterija“ trenutno ima šest zaposlenika, od kojih je pet osoba s invaliditetom, s tendencijom otvaranja novih radnih mjesta u budućnosti i dopunu novih djelatnosti. Ova inovacija nudi proaktivan, vrlo konkretan, dugotrajan i održiv način rješavanja problema zapošljivosti osoba s invaliditetom. Njihov slogan je “Ne uskraćujte si užitak!”

Društvena inovacija financirana je sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Kako je najveći broj osoba s invaliditetom školovan za djelatnost pripreme hrane i slastica, pokrenuta je proizvodnja čokolada i pralina, a ova inovacija nudi proativan, konkretan, dugotrajan i održiv način rješavanja problema zapošljavanja, što je i bio razlog za dobivanje nagrade.

Na predstavljanju je prisutne pozdravio predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci Petar Gatarić, dok su o projektu čokolaterije govorile direktorica Gorana Katalenić i Sunčica Starinec, voditeljica proizvodnje.

U ime Grada podršku ovom projektu kao i cjelokupnom radu Udruge, dao je zamjenik gradonačelnika, Ivan Vuk. (INportal)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.