Počelo teći 120 dana za gradnju biciklističkih Staza

Ilustracija
Primjer - Biciklistička staza
Ilustracija

KRIŽEVCI – Posao obnove i izgradnje po dva kilometra biciklističkih staza, parkirališta površine 300 kvadrata, vidikovca i četiri odmorišta za bicikliste, koje će Križevci dobiti provođenjem prekograničnog projekta BA Biking, dobila je tvrtka PZC Cestogradnja iz Koprivnice u konzorciju s PZC-om Varaždin i koprivničkim Komingom. Njihova ponuda ocijenjena je najpovoljnijom od tri pristigle na natječaj raspisan u siječnju. Vrijednost ugovora potpisanog prošlog ponedjeljka iznosi 2,876.000 kuna, te od tada teče 120 kalendarskih dana previđenog trajanja radova. Tijekom njih Križevci će dobiti biciklističku stazu od željezničke stanice do Ratarne i sportske dvorane, parkiralište kod gradskih bazena, vidikovac i biciklistička odmorišta. Provedba projekta u kojem je partner mađarska općina Balatonszemes počela je lanjskoga svibnja i trajat će do kraja ove godine, a ukupnu vrijednost od oko 925 tisuća eura s 85 posto pokriva Europska unija. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. Nadili Lassen piše:

    Treba graditi i pjesacke staze uz biciklisticke…

  2. Nadili Lassen piše:

    Treba graditi i pjesacke staze uz biciklisticke…

  3. Ivan Bermanec piše:

    A kad ćete graditi prema okolnim selima i staze i pješačke prijelaze???

  4. Rabarama piše:

    Je li to parkiralište planirano za bicikle ili za automobile (i traktore :-P)?

  5. cvrakes piše:

    Ove godine su za spravišće čak i na parkingu od HITNE POMOĆI / Doma zdravlja naplaćivali parkiranje !!!

    Inače, što se točno desi ako za vrijeme spravišća odbijete platiti parking? Koliko sam ja vidio baš ništa, dakle, pamet u glavu dragi sugrađani i pazite si na novčanik.

  6. Zoki Aymen piše:

    U sklopu tog projekta, asfaltirat će se i urediti parkiralište, na zavoju preko puta crkve sv. Križa…pored Latina ! To parkiralište (između ostalih u gradu) uzeli su u “koncesiju” privatnici.. (Dva “ugledna” građanina ) To parkiralište se uredno naplačivalo po važećoj tarifi… Zar nije logika, da to parkiralište asfaltiraju i urede, vlasnici koncesije ??? Kada već duže vrijeme ubiru novac od parkiranja… ? Zašto se novac od međunarodnih projekata, troši na uređenje privatnih parkirališta ??

    1. mirko piše:

      navodno oni više ne ubiru lovu to parkiralište, ali su ostavili tablu, tako da ljudi misle da se plaća, kako ne bi tu parkirali.

      1. presvetli piše:

        navodno – jel keširaju ili ne, kako su prije toga mogli keširati ako sada ne keširaju, meni tu nekaj smrdi i trebalo bi tu naplatu malo preispitati od strane uskoka i još nekih službi

Komentari su zatvoreni.