Eksplozija plina u Reki srećom bez žrtava

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – Jučer predvečer došlo je do eksplozije plina u kuhinji obiteljske kuće u Ulici Stjepana Radića u Reki. Zbog neispravnog priključka peći na plinsku bocu došlo je do curenja plina i stvaranja zapaljive smjese, koju je aktivirala toplina iz peći na drva smještene neposredno uz plinsku peć. Požar koji je izbio nakon eksplozije ugasili su ga vatrogasci koprivničke profesionalne postrojbe, ozlijeđenih nije bilo, a šteta se cijeni se na oko 40.000 kuna.

Četvrtak poslijepodne bio je zamalo koban za 78-ogodišnju staricu koja je palila korov u križevačkom naselju Pesku. Naime, da bi potaknula vatru korov je polila benzinom, nakon čega joj je plamen zahvatio ruke i glavu. Ozljede od opeklina su srećom lakše.

56-ogodišnjak iz Velikog Botinovca u općini Sokolovac zaradio je kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, ali i ubijanja životinja. On je u subotu predvečer pucajući iz malokalibarske puške iz svojeg dvorišta ustrijelio psa koji se nalazio na ulici, te zatim prijetio njegovoj 70-ogodišnjoj vlasnici.

Policija navodi i jedan pronalazak minsko-eksplozivnog sredstva; u subotu prilikom arheoloških radova kod Starog grada u Đurđevcu pronađena je rasprskavajuća protupješadijska mina zaostala iz II. svjetskog rata. Minu je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite. Policija je pospremila kod sebe i točno 864 komada raznog streljiva koje je dragovoljno predala jedna osoba s križevačkog područja.

U dvije krađe provaljivanjem otkrivene tijekom produženog vikenda stradale su vikendice kod Svetog Petra Orehovca i kod Budrovca. U obje učinjenja je tek manja šteta, ukradeni su hrana i vino manje vrijednosti.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.