Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1062

Na bisu su odvažni mališani iz publike 'smijenili' dirigenta i 'preuzeli' zbor (foto R.Matić)
Na bisu su odvažni mališani iz publike 'smijenili' dirigenta i 'preuzeli' zbor (foto R.Matić)
Na bisu su odvažni mališani iz publike ‘smijenili’ dirigenta i ‘preuzeli’ orkestar (foto: R.Matić)

I dalje smo na tribini Culture Shock Festivala održanoj 17. travnja na kojoj je gostovao povjesničar filma Daniel Rafaelić govoreći o kinematografiji u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Čut ćemo kakvi su se filmovi snimali i kakva je bila gledanost.

U Novim naslovima iz Gradske knjižnice predstavljamo “biografiju” grada Jeruzalema, dnevnik Teofila Pančića i povijesni roman o ratu za španjolsko nasljeđe.

Nastup puhača s Pelješca prije 'smjene' dirigenta (foto  R.Matić)
Nastup puhača s Pelješca prije ‘smjene’ dirigenta (foto: R.Matić)

U Vijestima Krugova nastavljamo iznositi čime se hrvatski gradovi natječu za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. godine, saznajemo zašto je nagrađeni strip o holokaustu povučen iz moskovskih knjižara, o novom otkriću vezanom za ubojstvom pjesnika Lorce, o posljedicama razornog potresa u Nepalu, te o utjecaju datuma rođenja na naš karakter. Od događaja u Križevcima ističemo održani prvi koncert ovogodišnjeg POOHfesta, najavljujemo okrugli stol o obitelji Šenoa i HNK u križevačkoj gimnaziji za vrijeme naše emisije, te zajedno s našim gostom u studiju, redateljem Borisom Čatajem, najavljujemo kazališnu predstavu Pod giljotinom Ivana Raosa, povodom 15 godina udruge K.V.A.R.K. koja će se odigrati u petak, 8. svibnja u Klubu kulture u Križevcima s početkom u 21 sat. Sat prije toga u Likovnoj galeriji u Križevcima otvara se izložba fotografija Šuma okom šumara. U to vrijeme HPD Kalnik će nastupati na međunarodnom natjecanju zborova u Prijedoru.

HPD Kalnik na Koncert 18. travnja (foto R.Matić)
HPD Kalnik na koncertu 18. travnja (foto: R.Matić)

Na današnji datum spominje Sørena Kierkegaarda, Magnu Chartu Libertatum, otvorenje Carnegie Halla, Napoleona…

U prilogu o svjetlosnom onečišćenju govorimo o tome koliko se sami astronomi uspijevaju držati svojih upozorenja o sprečavanju svjetlosnog onečišćenja.

Svemirski kutak izvještava o položaju najuočljivijih objekata na večernjem nebu, o padu letjelice Messenger na Merkur, o problemima sa snabdijevanjem međunarodne svemirske stanice, te o uspješnoj suradnji križevačke gimnazije i Perzeida na astronomskim temama.

Perzeidi u posjetu križevačkoj gimnaziji (foto R.Matić)
Perzeidi u posjetu križevačkoj gimnaziji (foto: R.Matić)

U Zanimljivostima sjetit ćemo se Orsona Wellesa čija se stogodišnjica rođenja navršava dan nakon ove emisije.

Glazbeni prilozi vezani uz govorne priloge dolaze nam s POOHfesta, iz opusa Charliea Chaplina, s Eurosonga u Lisinskom 1989. godine…

Ne dirajte mi krugove broj 1062 emitira se 5. svibnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 9. svibnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.