Pisanice predstavljaju županiju diljem Europe

http--www.vecernji.hr-media-cache-c7-29-c729041058d61d6e66b9e191a838602e_pisanica_veliko_jaje_uskrsPODRAVINA I PRIGORJE – Nakon što je prošloga petka ‘Pisanica od srca’ kao dar naše Županije i njezine Turističke zajednice postavljena ispred gradske vijećnice u njemačkom Konstanzu, još jedan primjerak ovog unikatnog turističkog proizvoda otkriven je na platou pred crkvom Svetog Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

svetiduh2_pisanica_veliko_jaje_uskrsU obje prigode pisanice su ispratili župan Darko Koren i direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc; u Njemačkoj su im uz predstavnike lokalnih vlasti društvo bili naši diplomati i djelatnici nacionalne Turističke zajednice, a u Zagrebu provincijal franjevaca konventualaca fra Josip Blažević i gvardijan Samostana Svetog Duha fra Tomislav Glavnik, bivši župnik u Molvama.

konstanz1_pisanica_veliko_jaje_uskrsOve vijesti sustiže i treća, Pisanica od srca koju su 2012. oslikali Josip Gregurić i Zlatko Štrfiček nalazi se u knjižnici mađarskog pograničnog mjesta Letenya. U tomom pomurskom gradiću ostat će do kraja travnja zahvaljujući izuzetno dobroj suradnji Turističke zajednice naše županije i tamošnjeg Centra za kulturu.(RKC)

pecuh1_pisanica_veliko_jaje_uskrs letenye1_pisanica_veliko_jaje_uskrs

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.