Folklorni ansambl Koprivnica osvojila 3. mjesto

folklor_8_festival_koreografije_krizevci_2015_KRIŽEVCI – Koreografija plesova iz Međimurja Nine Flis, u izvedbi Folklornog ansambla Koprivnica, osvojila je treće mjesto na Festivalu folklorne koreografije. Prva dva pripala su zagrebačkim koreografima. To je bio 13. takav festival, ovaj je održan je u Križevcima, organiziralo ga je Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja, a prema prethodnoj odluci stručnoj povjerenstva na njemu je bilo izvedeno 10 najboljih koreografija iz cijele zemlje. U toj konkurenciji Nina Flis je osvojila treće mjesto, zbog čega je – naravno – iznimno sretna, tim više što je to zapravo njezina prva koreografija.
– Dobro je počelo, moram priznati. Ne mogu reći da sam očekivala, zato jer je bila stvarno jako velika i kvalitetna konkurencija, rekla je.

folklor_9_festival_koreografije_krizevci_2015_Koreografiju nazvanu “Juliška deneka dvanaestoga” otplesao je Folklorni ansambla Koprivnica, čija je umjetnička voditeljica Nada Šešić. Nina Flis je objasnila zašto je odabrala plesove iz Međimurja.
– Međimurje je kraj koji mene jako inspirira, jer je stvarno poseban. Jako je ljubavan i koreografija je ljubavna. Podravina je uvijek tu i puno plesova iz ovog kraja plešemo i uvijek sam tu uz mamu kad nešto treba, ali evo, prvi put pa me odvelo u Međimurje, napomenula je.
Iz naše županije na festivalu su još nastupili KUD “Petar Preradović” iz Đurđevca i KUD Delovi.(RKC)

folklor_11_festival_koreografije_krizevci_2015_

Vezano

Komentari su zatvoreni.