Veliki uspjesi učenice križevačke Glazbene škole Lane Hrandek

Učenica III. razreda Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, Lana Hrandek, u 2015. godini postiže sjajne rezultate na natjecanjima mladih klavirista u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na međunarodnom natjecanju “Ivan Rijavec” u Sloveniji osvojila je I. nagradu (97,00 bodova) u kategoriji “mali pijanisti”. Na Natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 1 održanom u Križevcima osvaja 1. nagradu (92,67 bodova). Na međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu također osvaja 1. nagradu (98,40) u predkategoriji B. I na kraju, na međunarodnom natjecanju Grand Prize Virtuoso u Londonu osvaja 1. nagradu i poziv da nastupi u Royal Albert Hallu. Zanimljivost ovog natjecanja je u tome da su kandidati morali poslati video snimku svojeg nastupa. Žiri je zatim preslušao kandidate, podijelio nagrade, a oni najbolji su pozvani da nastupe u Londonu.

Lana je učenica klavira profesorice Valentine Kezerić Zirdum koja je ponosna na njene rezultate, upornost i marljiv rad. Valja napomenuti da je Lana i prošle godine sudjelovala na nekoliko natjecanja kao što su: Međunarodna natjecanja Zlatko Grgošević u Sesvetama i Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te natjecanje u Novom Marofu na kojima postiže zapažene rezultate. Lana aktivno sudjeluje na koncertima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci te na smotrama klavirista održanim u Slatini i Varaždinu.

Ove godine priprema se za još nekoliko natjecanja kao što su: natjecanja HDGGP-a (Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga), Međunarodno natjecanje u Varaždinu, Lions Grand Prix natjecanje u Zagrebu, Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te Međunarodno natjecanje Filippo Trevisan u Italiji.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Kmer
Kmer

Jel bude Grad dal kakovo priznanje Glazbene škole za 70 ljet djelovanja? Ima šte kakovu informaciju? Mislim da bi to čistam vredu bile………

Stojan
Stojan

Još jedan vanserijski uradak djelatnika Glazbene škole i najvećih poklisara križevačkog kulturnog izričaja u regiji i šire! Iskrene čestitke Lani i njenim profesorima!

milla
milla

Bravo Lana,samo naprijed!!!