Veliki uspjesi učenice križevačke Glazbene škole Lane Hrandek

Učenica III. razreda Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, Lana Hrandek, u 2015. godini postiže sjajne rezultate na natjecanjima mladih klavirista u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na međunarodnom natjecanju “Ivan Rijavec” u Sloveniji osvojila je I. nagradu (97,00 bodova) u kategoriji “mali pijanisti”. Na Natjecanju mladih glazbenika Sonus op. 1 održanom u Križevcima osvaja 1. nagradu (92,67 bodova). Na međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” u Beogradu također osvaja 1. nagradu (98,40) u predkategoriji B. I na kraju, na međunarodnom natjecanju Grand Prize Virtuoso u Londonu osvaja 1. nagradu i poziv da nastupi u Royal Albert Hallu. Zanimljivost ovog natjecanja je u tome da su kandidati morali poslati video snimku svojeg nastupa. Žiri je zatim preslušao kandidate, podijelio nagrade, a oni najbolji su pozvani da nastupe u Londonu.

Lana je učenica klavira profesorice Valentine Kezerić Zirdum koja je ponosna na njene rezultate, upornost i marljiv rad. Valja napomenuti da je Lana i prošle godine sudjelovala na nekoliko natjecanja kao što su: Međunarodna natjecanja Zlatko Grgošević u Sesvetama i Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te natjecanje u Novom Marofu na kojima postiže zapažene rezultate. Lana aktivno sudjeluje na koncertima Glazbene škole Alberta Štrige Križevci te na smotrama klavirista održanim u Slatini i Varaždinu.

Ove godine priprema se za još nekoliko natjecanja kao što su: natjecanja HDGGP-a (Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga), Međunarodno natjecanje u Varaždinu, Lions Grand Prix natjecanje u Zagrebu, Bistrički zvukolik u Mariji Bistrici te Međunarodno natjecanje Filippo Trevisan u Italiji.

Vezano
3 komentara
  1. Kmer piše:

    Jel bude Grad dal kakovo priznanje Glazbene škole za 70 ljet djelovanja? Ima šte kakovu informaciju? Mislim da bi to čistam vredu bile………

  2. Stojan piše:

    Još jedan vanserijski uradak djelatnika Glazbene škole i najvećih poklisara križevačkog kulturnog izričaja u regiji i šire! Iskrene čestitke Lani i njenim profesorima!

  3. milla piše:

    Bravo Lana,samo naprijed!!!

Komentari su zatvoreni.