‘Chico Freeman Quartet’ 6. ožujka u ‘Malom Lisinskom’ – dijelimo dvije ulaznice!

chico_freeman_4_Mala_dvorana_Vatroslav_Lisinski_jazzU Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u petak 6. ožujka 2015. s početkom u 20 sati cjelovečernji koncert će u sklopu ciklusa Jazz.hr održati Chico Freeman Quartet. Svjetski poznati jazz kvartet čine: Chico Freeman – sopran i tenor saksofon; Caryl Baker – glasovir; Emanuel Schnyder – kontrabas; Luigi Galati – bubnjevi. Zahvaljujući organizatorima KD Vatroslava Lisinskog i Hrvatskom društvu skladatelja (HDS), portal Križevci.info s po jednom ulaznicom nagrađuje dvije čitateljice ili čitatelja koji e-poštom najbrže i točno odgovore na sljedeće nagradno pitanje: “Kako se zove legendarni bubnjar i mentor Chicu Freemanu?”

chico_freeman_2_Mala_dvorana_Vatroslav_Lisinski_jazzCijena ulaznice je 100 kuna, dok pretplata za pet koncerata ciklusa Jazz.hr iznosi 400 kuna. Za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i osobe s invaliditetom popust je 20%, dok 10% popusta vrijedi za učenike, studente i umirovljenike. Učenici i studenti mogu uz predočenje valjanog dokumenta sat vremena prije koncerta kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kuna ukoliko ima preostalih ulaznica.
Na zagrebačkom koncertu Freeman će sa svojim stalnim kvartetom izvoditi vlastite, te skladbe s albuma “The Elvin Jones Project” koji je posvetio ovom legendarnom bubnjaru i svojem mentoru. Freeman će također dan kasnije, u subotu 7. ožujka 2015. u 17 sati u dvorana HDS-a održati glazbenu radionicu.

chico_freeman_1_Mala_dvorana_Vatroslav_Lisinski_jazzMultiinstrumentalist – saksofonist, klarinetist, trubač i pijanist – skladatelj i producent Chico Freeman je tijekom karijere svirao i snimao s legendarnim jazzistima, među ostalima s Dizzyjem Gillespiem, Charlesom Mingusom, Artom Blakeyem, Paquitnom D’Riverom, McCoyem Tynerom, Wyntonom Marsalisom i Arturom Sandovalom, ali i sa slavnim glazbenicima i sastavima drugih žanrova: Earth, Wind and Fire, Irakere, The Eurythmics, The Temptations, Michaelom Jacksonom, Stingom, Titom Puenteom, Memphisom Slimom i Celiom Criuz.

chico_freeman_3_Mala_dvorana_Vatroslav_Lisinski_jazzFreeman je cijenjen kao glazbenik mainstream, ali i free jazza, fusiona i world musica. Član je poznatih skupina: The Leaders i Roots za koje i sklada, a vodi i vlastite sastave s kojima je snimio tridesetak albuma. U tim projektima članovi njegova sastava bili su neki od vodećih jazzista, među ostalima Wynton Marsalis, Bobby McFerrin, Bobby Hutcherson, Jack DeJohnette, Buster Williams, Joe Lovano, James Newton i Elvin Jones.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.