Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Rezultati nadzora tijekom vikenda – najveća koncentracija alkohola 3,05 promila u Križevcima

Tijekom vikenda, od 11. do 13. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama su tri osobe ozlijeđene, pri čemu je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije osobe lakše.

Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika,  nestabilan način upravljanja biciklom i neprilagođena brzina (2).

Vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede. Mlada vozačica bicikla, radi upravljanja biciklom na nestabilan način, izazvala je prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđena. Utvrđeno je 119 prometnih prekršaja, od čega 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 25 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva bila su smještena tri vozača, a sedam vozača je uhićeno. Protiv pet vozača provedeni su žurni prekršajni postupci. Na izdržavanje izrečenih kazni zatvora u zatvor u Bjelovaru predana su dva vozača.

Tijekom vikenda zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je pet mladih vozača (0, 00 do 0,50 g/kg – 1; od 0,50 do 1,00 g/kg – 1; od 1,01 do 1,50 g/kg – 1, iznad 1,50 g/8kg – 2).  Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u nedjelju, 13. kolovoza, u 0.20 sati u Starogradskoj ulici u Koprivnici, kada je 21 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Mladi vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 14 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 13. kolovoza, u 21.35 sati u Koprivničkoj ulici u Križevcima, kada je 26 – godišnji vozač, prije stjecanja prava, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,05 promila. Vozač je uhićen, a protiv njega će u prijepodnevnim satima u ponedjeljak, 14. kolovoza biti proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 13. kolovoza, u 13.48 sati na Križevačkoj cesti u Koprivnici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 99 kilometara na sat na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Komentiraj

Budi prvi komentator! (nakon upisa komentara provjerite email i slijedite upute)

Obavijesti me o
avatar
3000
wpDiscuz