‘Ravi Coltrane Quartet’ 25. veljače u ‘Malom Lisinskom’ – dijelimo dvije ulaznice!

ravi_coltrane_saxophone_face_glasses_look_7816_1920x1080U Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u srijedu 25. veljače 2015. s početkom u 20 sati cjelovečernji koncert će u sklopu ciklusa Jazz.hr održati Ravi Coltrane Quartet. Svjetski poznati jazz kvartet čine: Ravi Coltrane – sopran i tenor saksofon;  David Virelles – glasovir, klavijature; Dezron Douglas – kontrabas; Johnathan Blake – bubnjevi. Zahvaljujući organizatorima KD Vatroslava Lisinskog i Hrvatskom društvu skladatelja (HDS), portal Križevci.info s dvije ulaznice nagrađuje čitateljicu ili čitatelja koji e-poštom najbrže i točno odgovori na sljedeće nagradno pitanje: “Po kome je Ravi Coltrane dobio ime?”

Saxophone Summit featuring Joe Lovano, David Liebman and Ravi CoCijena ulaznice je 100 kuna, dok pretplata za pet koncerata ciklusa Jazz.hr iznosi 400 kuna. Za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i osobe s invaliditetom popust je 20%, dok 10% popusta vrijedi za učenike, studente i umirovljenike. Učenici i studenti mogu uz predočenje valjanog dokumenta sat vremena prije koncerta kupiti ulaznicu po cijeni od 10 kuna ukoliko ima preostalih ulaznica.

Ravi 4Sopran i tenor saksofonist Ravi Coltrane, koji je ime dobio po indijskom sitaristu Raviju Shankaru s kojim je njegov otac surađivao, stidljivo je stupio na jazz pozornicu, ne želeći se “šlepati” i koristiti slavom svoga oca Johna Coltranea i majke Alice Coltrane. Afirmirao se ponajprije zahvaljujući Elvinu Jonesu koji ga je pozvao u svoj sastav Jazz Machine u kojem je Coltrane tijekom 1990-ih izgradio reputaciju respektabilna glazbenika suvremenog jazza.

ravi_606Surađivao je s najznačajnijim jazzistima mlađeg naraštaja, posebice Steveom Colemanom, ali i legendama jazza poput Pharoaha Sandersa, McCoya Tynera, Herbiea Hancocka i Jacka DeJohnettea, kao i rockerom Santanom. Član je all star sastava Blue Note 7 i Saxophone Summit, a afirmirao se i kao vođa sastava objavivši niz samostalnih albuma. Pokrenuo je vlastitu izdavačku tvrtku RKM Music kroz koju promiče djelovanje mladih, progresivnih američkih jazzista, ali i nekih već afirmiranih kao što su Robin Eubanks i David Gilmore. Uz uspješnu karijeru jazz glazbenika, sustavno proučava i sistematizira očevu glazbenu ostavštinu.

ravi-black

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.