Svečano otvoren Veterinarski zavod Križevci

Svečano otvoren Veterinarski zavod Križevci

Sve je započelo jučer u 12,30 uvodnom šetnjom i obilaskom uzvanika i gostiju novim prostorima koji će dodatno unaprijediti obavljanje djelatnosti Veterinarskog zavoda u Križevcima. Nakon toga, u 13 sati uslijedilo je svečano otvorenje kojem su se uz domaćine dr.sc. Darka Majnarića, predstojnika Podružnice Veterinarskog zavoda Križevci i Željka Cvetnića, ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb u sklopu kojeg djeluje ova Podružnica, odazvali brojni značajni uzvanici,među kojima i Darko Koren, koprivničko-križevački župan, Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca te mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup.

Na samom početku uz pozdravnu riječ dr.sc.Darko Majnarić naglasio je da se Veterinarski zavod u ovoj zgradi nalazi u kontinuitetu od 1901. godine, kada je ujedno i osnovan. U proteklih šest mjeseci ovdje su se odvijali opsežni radovi čiji je prestanak danas simbolično proslavljen svečanim otvorenjem.

Radovi su obuhvaćali obnavljanje laboratorija uz adaptaciju podruma, krovišta, tavana i sekcijske dvorane. U sklopu ukupne investicije koja iznosi preko 7 milijuna kuna, uz adaptaciju i radove, nabavljena je nova oprema i laboratorijski namještaj te izvršeni ostali potrebni radovi bitni za ukupno uređenje unutarnjeg prostora. Uređen je i vanjski prostor dvorišta, čime je dobiveno više parkirnih mjesta te veći prostor za prijem uzoraka.

Prof.dr.sc. Željko Cvetić, ravnatelj Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb pod čijim okriljem djeluje Veterinarski zavod u Križevcima, čestitao je predstojniku dr. Majnariću i djelatnicima te istaknuo kako se raduje okončanju radova i boljim uvjetima rada, pogotovo kada se uzme u obzir da je ovo najstariji ovakav zavod na području jugoistočne Europe, na što su izrazito ponosni.

Križevački gradonačelnik Branko Hrg iskazao je izuzetno zadovoljstvo ovom značajnom investicijom i unapređenjem Veterinarskog zavoda koji se nalazi u zgradi kojom upravlja grad, koji i na taj način podržava rad i značaj Veterinarskog zavoda za križevački kraj. Kada mu je pred godinu dana ravnatelj prof.dr.sc. Željko Cvetnić rekao da žele ulagati u križevački Zavod i postići europske standarde vidio je to kao dobru razvojnu investiciju i sada je zadovoljan jer je riječ održana. Ujedno je istaknuo kako su ovakve investicije primjer da se može ići naprijed.

U duhu tradicije i dobre vjere za daljnje uspješno poslovanje, novouređeni prostor blagoslovio je mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup rekavši da Veterinarski zavod svojim znanjem i odgovornim radom radi na dobrobiti društvene zajednice i domovine.

Ova značajna razvojna investicija Veterinarskog zavoda Križevci – podružnice Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu omogućiti će nove standarde analitičkih pretraga i znatno doprinijeti unapređenju struke. U podružnici u Križevcima radi 25 djelatnika čiji će uvjeti za rad sada biti znatno poboljšani te se ujedno očekuje veći rast i razvoj ovog Zavoda duge tradicije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.